Trochę późno i niestety niekompletnie, a do tego już nie wiem czy w temacie,ale postanowiłem dokończyć ten wątek tu. To o czym tu napisze dotyczy różnych kwestii poruszanych na forum. A nie chcę tylu postów strzelać i z góry przepraszam.
A więc:
Ptaki zarejestrowane (nie w UM lecz w Starostwie Powiatowym), gdzie Pani Urzędnik mając raczej oryginał dokumentu (bo może sam arkusz z wydruku lub ksero -nie wnikam),ale ręcznie wypisany z podpisem, żądała ode mnie oryginału dokumentu na co ja jej, że tylko to dostałem i to pocztą (w między czasie padło zadziwiające pytanie Pani Urzędnik, że może papugi też pan dostał pocztą?? - spytałem tylko czy zdziwiona?).
Druga sprawa, która nie padła na forum a pojawiła się we wniosku, to czy celem przetrzymywania ptaków jest hodowla czy hobby?? Ja stwierdzając Urzędniczce, że może kiedyś zdecyduję się na odchów małych, wprawiłem ją w osłupienie pytaniem co mam zaznaczyć, jeśli będzie to tylko dla satysfakcji, ale wiadomo nadwyżkę będę chciał sprzedać.
Urzędniczka tylko na podstawie poprzednich dokumentów, gdzie wyczytała Hobby, stwierdziła iż właśnie tak mam wpisać. To powinno być chyba
tu, bo tu padały kwestie wiedzy urzędników.
Co dziwne przychodzą papiery, patrzę a tu Hodowla - nie wiem czy reklamować czy może być bo nie wiem z czym to się wiąże?
Będę musiał płacić podatek od hodowli? o czym
tu
Co do PLW nie miałem jeszcze okazji się dowiadywać! Myślę, że na dniach to uczynię. Pani Urzędnik o której mowa udzieliła takiej samej informacji jak:
coco39 pisze:"wylęgną ci się młode dzwonisz do Powiatowego Lekarza Weterynarii(tylko
Powiatowy!) aby przyjechal do ciebie zarejestrować młode (potrzebne ksero
rejestr.rodziców )"
ale po rozpoznaniu jej wiedzy odwiedzę dla własnego spokoju PLW.
Spodziewałem się problemów od początku, ale nie aż takich
Wiem, że czegoś tu jeszcze nie napisałem, może przez to że tak późno, ale wróci mi pamięć.