czy taka para była by dobra?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: dwie pary falistych i 2 pary zeberek
czy taka para była by dobra?
witam mam pytanie mam zamiar sprawic do swojej mini hodowli nimfy, mam nadzieje ze trafiłam na dobry post.Więć przechodząc do konkretów chce sobie kupić samca/samice standard i samca/samice perłowa czy taka mieszanka mogła by być?.Pewnie sie zapytacie czemu standard szary zwykły ale mi sie one bardzo podobaja zwłaszcza samce wiec chciałabym wziąść samca standarda i samice perłową.Nie wiem dlaczego akurat taka kombinacja ale perłowa napewno musi byc ale co do samca to nie wiem.Więc prosze jezeli mozna dorazicie mi w sprawie wyboru odpowiedniej mutacji?
znaczy powiem tak ja sie pytam czy to nie bedzie jakis problem genetyczny
znaczy powiem tak ja sie pytam czy to nie bedzie jakis problem genetyczny
- Rozalka:)
- Ptaki które hoduję: Lilianki, rudosterka zielonolica
Z tego połączenia samiec zwykły i samica perłowa, to wszystkie młode będą standardowe (o ile rodzice na nic nie będą szpaltami). Jak kupisz odwrotnie to młode samiczki będą perłowe a samczyki standardowe. Chyba że będziesz wiedziała na co są szpaltami, jak kupisz perłową samiczkę a samca szpalta na tą mutację to młode będą zarówno takie jak i takie (nieważna płeć).
Nie powinno być żadnych problemów
Nie powinno być żadnych problemów
Hejka a co wyjdzie u parki nimf? Samiec szek samica perłowa? Czy tu płeć też będzie miała dany kolor?