Zachodniopomorski jacy weterynarze?

Pamiętajmy, że leczyć powinien lekarz. Porady udzielane na forum to tylko dodatkowa pomoc.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

SleepingBirds
Ptaki które hoduję: Green cheek conure

Zachodniopomorski jacy weterynarze?

Post autor: SleepingBirds » ndz sty 07, 2024 15:18

Im bliżej Koszalina tym lepiej, ktoś kto mógłby zająć się zbadaniem papużki rudosterki.
Mam nadzieję, że to dobre forum, niestety "Lekarze zajmujący się ptakami" nie pomogło mi zbytnio ponieważ większość postów jest dość stara i nieaktualna...

Dziś jest niedziela i prawie wszystko pozamykane, dlatego chciałabym znaleźć jakiś jeszcze dziś by jutro móc się wstępnie skontaktować.
Póki co mam wyszukane Alvet (Słupsk) oraz Vetmedic (Szczecin)
Alvet jest bliżej, ale nie jestem pewna czy nadal zajmują się papugami (znalazłam ich ze strony, która twierdziła, że tak)
Natomiast Vetmedic na pewno zajmuje się papugami, ale jest sporo dalej niż Alvet (jeśli okaże się, że będę musiała tam jeździć wiele razy z papużką to boje się, że to będzie dla niego zbyt męczące i stresujące)

Co do papużki
W wielkim skrócie bo próbowałam w detalu powiedzieć i wyszło za długo
>Nielot ponieważ inny ptak go zaatakował i zranił w skrzydło (nim do nas trafił)
>Woli ludzi od papug
>Mieliśmy pewnego typu remont, który prawdopodobnie go zestresował. Zaczął sobie skubać pióra (nie wyrywać tylko skubać) wygląda tera jak w pół piskle, myśleliśmy że to od stresu, odrosły mu podczas lata gdy go pilnowaliśmy, niestety po lecie podczas zimy znów zaczął to robić...
>Z dobre 5 lat ma ale nadal jak się czegoś bardzo wystraszy to czasem zeskakuje ze strachu, ale że nie może latać to upada, pewnego razu zranił sobie łape prawdopodobnie, przeszło mu szybko, myśleliśmy, że to nic, choć chodzi i skacze i wspina się nadal dobrze do zauważyliśmy że jak stoi na gładkim to troche dziwnie ma jeden palec wyglądający. Raczej nie omineliśmy tego przez tyle lat, że on ma po prostu taką łapę więc chcę to też sprawdzić
>Od kiedy go mam ma lekką niedowagę, myśleliśmy że to z powodu braku mięśni skoro nie lata, ale skoro chcemy inne rzeczy to to też możemy... Dostaje karme porządną, warzywa, owoce z ogrodu jak jest sezon, jajka, zielone, orzechy i słonecznik też więc to nie tak że za mało dostaje jedzenia. Gdy gotujemy coś w domu specjlanie odkładamy niesolony makaron/ziemniaki/warzywa itd dla niego

Wiem, bardzo dużo problemów. Możecie (i będziecie) oceniać jak chcecie możecie to skomentować albo nie, ale i tak... chcę znaleźć mu pomoc, proszę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Choroby papug-”