Witam
mam prośbę może ktoś już spotkał się z takim przypadkiem,
pewnego ranka zauważyłem na górze szyi samca kragena wzgórek, pomyślałem podniesione pióra,
po kilku dniach sprawdziłem i tu moje zdziwienie , pod palcami wyczułem ziarno , toboła nie było na dole, znalazł się na górze,
ptak je, wydaje mi się że trochę schudł, nic nie znalazłem w internecie, weterynarz przez telefon nic nie poradził,
proszę o wiadomość czy coś z tym można zrobić jak ptakowi pomóc
pozdrawiam
Marian
Barnard Kragen przekręcony tobół
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: szare, kakatoes
- Kontakt:
Czy dorosly ptak..czy piskle...
czy jest dziura w szyji...
moze ziarno nie dochodzi do " zoladka" bo jest jakis blocage...
wes ptaka delikatnie w recznik, pomocz piora na tym miejscu i sprawdz detalowo...cm po cm...nie naciskaj na ptaka ale na recznik.
zbadaj ta "kosc" z przodu (nie wiem jak sie po polsku nazywa.." brechet" ...czy wystaje czy nie...aby zobaczyc ile ptak schudl.
sprawdz na czystym papierze jak wygladaja " odchody " czy normalne, czy zielone, czy czarne...czy male kiebaskie ...czy wogole sa...
jak wyglada ta biala czesc odchodow...czy jak kreda ...
sorry za brak slow ale sie kiedys naucze.. :))
Celina
jak odpowiesz,napisze wiecej oczywiscie jesli cie interesuje...jak nie, idz natychmiast di weteryniarza.
czy jest dziura w szyji...
moze ziarno nie dochodzi do " zoladka" bo jest jakis blocage...
wes ptaka delikatnie w recznik, pomocz piora na tym miejscu i sprawdz detalowo...cm po cm...nie naciskaj na ptaka ale na recznik.
zbadaj ta "kosc" z przodu (nie wiem jak sie po polsku nazywa.." brechet" ...czy wystaje czy nie...aby zobaczyc ile ptak schudl.
sprawdz na czystym papierze jak wygladaja " odchody " czy normalne, czy zielone, czy czarne...czy male kiebaskie ...czy wogole sa...
jak wyglada ta biala czesc odchodow...czy jak kreda ...
sorry za brak slow ale sie kiedys naucze.. :))
Celina
jak odpowiesz,napisze wiecej oczywiscie jesli cie interesuje...jak nie, idz natychmiast di weteryniarza.