przykladowe woliery pokojowe fotki

Odpowiednie pomieszczenia to podstawa dla zdrowia ptaków. Spędzają tam całe życie.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

pysia34
Ptaki które hoduję: duże papugi
Kontakt:

Post autor: pysia34 » czw sie 02, 2012 08:13

powieś żaczkom sznurkowe koła bardzo je lubią :) śpią na nich i szatkują je rozkładając na czynniki pierwsze :D

Gustaw
Ptaki które hoduję: Amadyny wspaniałe,Kanarki,Rozela

Post autor: Gustaw » sob sie 11, 2012 18:31

atil, Przepraszam że wrócę po tygodniu do tematu,ale chciałem na łamach Forum pogratulować przedewszystkim za wspaniałą klatkę typu profesjonalnego,wygląda mi to na robotę wykonaną przez Fachowca, może przez Ciebie? Jest to najlepsza, i najpiękniejsza klatka którą widziałem na Forum, z wielu względów - estetycznych, fukcjonalnych, wizualnych, jedynym drobnym mankamentem to pozioma bżozowa żerdź którą należałoby umocować ukośnie dla ścierania pazurów. Wogóle, uważam tę klatkę - ze wszech miar do naśladowania !.Osobiście, interesowało by mnie kilka szczegółów, grubość prętów i wymiary klatki, choć z fotografii wnioskuję iż są odpowiednie, w tkzw górnym pułapie. A przy okazji także moje gratulacje za jakość fotografii i to komórką !.

Pozdrawiam wszystkich na Forum, życząc dużo zadowolenia z podopiecznych
Gustaw z Gdańska.
Przyjaciel Zwierząt.

atil
Ptaki które hoduję: wkrótce Żako
Kontakt:

Post autor: atil » wt sie 14, 2012 07:17

Klatka jest umeblowana i wzbogacona w zabawki, zdjęcia są stare, wrzucę na dniach świeże.
Grubość prętów to 5mm, odstęp 2,5cm, solidny zamek+zabezpieczenie w drzwiach klatki, a wymiary klatusi to 2x2x1m :mrgreen:

Awatar użytkownika
sqrczybyk
Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
Kontakt:

Post autor: sqrczybyk » śr wrz 05, 2012 12:37

Klatka piękna,lecz wszystko co piękne ma swoją wartość ;-) . http://www.grafi.ehost.pl/amalia.html ,czy to jest ta sama wolierka co Twoja? większych już chyba nie ma :-)
Nie mógłbym chyba takiej mieć,bo małżonka miałaby nas gdzie z synem zamknąć :-P
Również z niecierpliwością wyczekuję na sesję zdjęciową... zawsze miło popatrzeć i pozazdrościć :cry:

glizda177
Ptaki które hoduję: lora wielka aleksandretty patagonki senegalki żako kakadu

Post autor: glizda177 » śr wrz 05, 2012 12:42

woliera atila jest genialna i dzielona 2 bardzo to pomysłowe pozwoli pogodzic obie Panie.
ja ostatnio rozmyslam nad wolierą własnej roboty z gotowych profilów.
Pyska na garnku ma fajna dla ar .. solidna sprawa :)
Tez czekam na zdjecia pań zaczkowych

Awatar użytkownika
wojtek
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: Senegalki
Kontakt:

Post autor: wojtek » śr wrz 05, 2012 15:23

Dziś na garze wstawił:
http://www.garnek.pl/atilo/a
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.

atil
Ptaki które hoduję: wkrótce Żako
Kontakt:

Post autor: atil » śr wrz 05, 2012 17:25

W klatce mieszka Bunia, którą przekazała mi Pyśka, a była jakiś czas u Doroty (niewiem czy jest na tym forum).
Bellunia mieszka w swojej klatce zgodnie z sugestiami Lidii, chyba najlepiej sie czuje w niej.
Bella jest bardzo rozgadana i towarzyska, z Bunią nie było tak łatwo, ale po kilku tygodniach nauczyła sie wchodzić na ręke, wręcz sie tego domaga, jak i drapanka.
A klata jest rzeczwiście genialna i przemyślana w każdym szczególe.
Polecam kupować w niemczech jest sporo tańsza, a sklep mieści sie 25km od granicy z Polską.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Klatki woliery i szklarnie dla aleksandrett.”