Kupno papugi a inne zwierzęta

Gdzie i jak kupować ptaki.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

chrum

Post autor: chrum » wt wrz 13, 2011 14:41

Do tego czasu Tolek będzie mam nadzieję latał. Fretki (przynajmniej te moje) nie wspinają się, operują wyłącznie na podłodze.

pysia34

Post autor: pysia34 » wt wrz 13, 2011 15:14

soryy ale fretka pozostanie zawsze fretką a to największy naturalny wróg ptaków domowych , na drugim miejscu stawiam kota :-(

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » wt wrz 13, 2011 17:16

MOja też się nie wspinała, nie biegala bo była kaleką, ale jak ptak kiedyś z zaciekawieniem przysiadł przy niej - był to moment nie zdąrzyłam zareagować już miała ogon w pysku. Dobrze że wyrwała tylko 2 piórka ale co by się stało gdyby zlapała troszkę dalej ? Niestety fretka na czas wolności ptaka wędrowala do klatki z tym,że zawsze miala zakrytą górę klatki, aby nie złapala ptaka za nogę, gdyby sobie na niej usiadł, lub do innego pokoju.
Nie ma co wierzyć futrzakom, kiedyś odezwie się instynkt i po ptaku.

Awatar użytkownika
wojtek
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: Senegalki
Kontakt:

Post autor: wojtek » wt wrz 13, 2011 18:15

chrum,
Stracisz papugę jak nie będziesz słuchać rad.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.

chrum

Post autor: chrum » wt wrz 13, 2011 18:25

Spokojnie, one są odseparowane, akurat na szczęście mam ku temu warunki. Nie ma fizycznej możliwości, żeby fretki dostały się do papugi.

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » wt wrz 27, 2011 09:14

Oj chrum, chrum :-/
13.04.2010 r pisałeś :
chrum pisze:Ok, wszystko jasne. Dziękuję serdecznie za informacje (spokojnie, odpuszczę sobie ten zakup).

Następnego dnia tez pisałeś :
,,......... pomyślałem sobie, że przykro byłoby wrócić któregoś dnia do domu z pracy, znajdując śpiącą na fotelu fretkę z wypchanym brzuchem i resztkami piórek na pyszczku"
Teraz masz senegalkę i nadal dwie fretki .....
Zatem domniemam że jednak nie bedzie Ci przykro jeśli po powrocie z pracy znajdziesz ,,śpiącą na fotelu fretkę z wypchanym brzuchem i resztkami piórek na pyszczku" :roll: skoro zdecydowałeś się na zakup mięska " dla fretek ..............

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Zakup ptaków-”