Witajcie wszyscy jeszcze nieznajomi. Mam na imię Madzia i poza moim 2 letnim synkiem najbardziej kocham rośliny i zwierzątka:)))
Mieszkam obecnie na Wyspach, bo tu mój mąż ma pracę. Pilnuję w domu dziecka i pracuję 3-4 dni w tyg. Bardzo bym chciała mieć małą słodką papużkę. Podobają mi się nimfy. Ale rudosterki też i to bardziej nawet...Dylemat duży...Ale jedyny wyznacznik to głośność......
Mieszkam w domku z teściową, a to straszna i złośliwa jędza
Ptaszyna będzie stała w pokoju od południa, słonecznym i ciepłym. Mogę z nią spędzać 3-4 dni w tyg całe. Zaś kolejne 3-4 dni po godzinie ( wówczas pracuję od 6-18 ). Nakarmię więc rano papużkę, i zajmę się nią po 12 godz jak wrócę. Wypuszczę na loty i po 1-2 godz położymy się obie spać.
Dodam, że nie mamy alergii na nic. No może poza mną, ale ja mam po prostu chroniczną alergię na teściową...
Bardzo Was proszę o pomoc. Który ptaszek będzie cichszy i dla którego mój tryb życia będzie odpowiedni?
Dodam tylko, że już mam nowiutką klatkę z otwieranym daszkiem o wymiarach 50 x 50 x 70 cm ( dł x szer x wys ). Zakupiłam mieszankę dla papug średnich z warzywami, owocami i innymi suszonymi dodatkami oraz mam już granulat dla papużek małych + kilka ślicznych zabawek dla ptaszków. Czekam teraz tylko na papużki. Mają być młoda ok 8 miesięczna rudosterka na weekend oraz kilka nimf...
Pomóżcie proszę,
Madzia