Budowa woliery

-pomieszczenia -czyli klatki, woliery itp.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Bafango
Ptaki które hoduję: Jeszcze nic konkretnego
Kontakt:

Budowa woliery

Post autor: Bafango » pn wrz 09, 2013 21:48

Patagonki i słoneczne póki co
Pick it, Pack it
Fire it up, come along
And take a hit from the bong

MisiekPapuga
Ptaki które hoduję: Rozelle, Aleksandretty, Ary, Kakadu, Rudosterki, i parę innych
Kontakt:

Post autor: MisiekPapuga » ndz lis 17, 2013 09:24

ja mam 10 metrów od domu budynek podpięty do CO domowego i działa bez zastrzeżeń, kwestia odpowiedniej izolacji rur Centralnego...
www.CentrumHodowlane.pl oraz www.hodowlapapug.com - nowa odsłona strony - po przeczytaniu forum zapraszam również do mnie;)

Awatar użytkownika
El.
Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe

Post autor: El. » ndz sty 26, 2014 19:46

Witam,
z racji, że nie spotkałem się tu z takim tematem, albo po prostu przeoczyłem, lub oczywiście wygasł, otóż, soboty, będę się brał z tworzenie nowej woliery dla Aleksandret Większych, i szkarłatek królewskich, generalnie został mi mały skrawek wolnego miejsca na nową woliere, więc postanowiłem to wykorzystać, otóż. Woliera ma mieć wymiary 8m długości, 3m szerokości, 2m wysokości.
Myślałem nad tym, aby podzielić ją na 4, (pary alesk, i 2 pary szkarłetek (jeżeli finanse pozwolą:c)
Będzie ona przysunięta do budynku, natomiast przód z siatki, 2 bok także, a tył zabity z desek ryflowanych
Co myślicie? Czy wymiary starczą?
Będę od soboty dodawał zdjęcia :)
A i jeszcze powiem, że nie będę lał betonu, zriobie z drewna podłoge wysoką na 10cm.
Im bar­dziej poz­naję ludzi, tym bar­dziej kocham zwierzęta.

Awatar użytkownika
wojtek
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: Senegalki
Kontakt:

Post autor: wojtek » pn sty 27, 2014 03:46

Słabo szukałeś. wpisz w formułową wyszukiwarkę i znajdziesz trochę. MisiekPapuga opisywał dokładnie. Tu masz jeden link.
viewtopic.php?f=113&t=5167&hilit=woliery
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pomieszczenia dla papug”