Metalowa woliera
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Metalowa woliera
Zabrałem się za budowę woliery metalowej,ma ktoś pomysł jak przymocować siatkę do niej?
I kolejne pytanie odnośnie dna woliery,myślałem żeby postawić ją bezpośrednio na podłodze i dać jakiś karton np.ale jeśli macie inne pomysły to czekam na propozycję.
I kolejne pytanie odnośnie dna woliery,myślałem żeby postawić ją bezpośrednio na podłodze i dać jakiś karton np.ale jeśli macie inne pomysły to czekam na propozycję.
Woliera prawie gotowa:P
Wymiary:wysokość 180 cm
szerokość 77 cm
długość 77 cm
Wymiary:wysokość 180 cm
szerokość 77 cm
długość 77 cm
Klatka jest dla amazonki.
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Dawid, dla amazonki też nie będzie dobra, amazonki to papugi lubiące się bawić i potrzebują szerokich klatek jak większość papug, dołu wcale nie wykorzystują. tak więc nawet dla amazonki lepiej by było te 180 cm zrobić jako szerokość klatki, głębokość 77 cm by była znośna, tylko ta wysokość 77
mało. Musiał byś dorobić jakieś "nogi", żeby to móc w ten sposób obrócić.

Większość klatek dostępnych w sprzedaży dla papug typu amazonka ma dużo mniejsze rozmiary,nawet ktoś na tym forum opublikował wymiary dla poszczególnych gatunków papug i dla amazonki wymiary klatki są dużo mniejsze niż ta którą ja mam,więc uważam ze klatka nie jest za mała.
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Dawid, ja nie krytykuję, zrozum mnie dobrze, ja tylko doradzam Tobie z własnego doświadczenia, a moja przygoda z dużą papugą rozpoczęła się ok. 20 lat temu, było to żako i podobnie jak Ty, wtedy byłam przekonana, że te wszystkie wysokie klatki są dobre, bo w końcu sprzedają je dla dużych papug. Jednak życie pokazało mi co innego, zaczęłam ją obserwować i zauważyłam, że papuga nie wykorzystuje połowy klatki - tej dolnej części, czyli na chłopski rozum, gdyby obrócić tą klatkę w poziomie, można by stworzyć fajne place zabaw w klatce, bo było by na to miejsce.
Rozumiem i biorę pod uwagę każdą opinie bardziej doświadczonych hodowców,jednak ptak będzie w tej klatce przebywał sporadycznie,po za tym mam wolierę zewnętrzną a dużo większych rozmiarach w której papuga będzie przebywać.
A gdybym przedłużył tą klatkę mniej więcej tak jak zaznaczyłem na zdjęciu było by dobrze?
W tej chwili ma jakieś 77 cm,po przeróbce miała by jakieś 130 cm??
W tej chwili ma jakieś 77 cm,po przeróbce miała by jakieś 130 cm??