Temperatura maksymalna w wolierze dla papug!!!
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty obrożne jak narazie ;)
Temperatura maksymalna w wolierze dla papug!!!
Witam, ciekawi mnie jakie są u was temp maksymalne w wolierach z papugami? Interesuje mnie to z racji tego iż moja woliera ma dach z blachy trapezowej, natomiast część ścian jest szklana i wiadomo, trochę się to wszystko nagrzewa. Proszę o informacje jak to wygląda z temp. u was? Pozdrawiam
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
to zależy czy to woliera zew. czy wew. taka woliera jak twoja w czasie upału przypomina saunę a w czasie zimy temp. w niej jest taka jak na zew.
-
Woliera zewnętrzna
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Powinieneś zatem dach zaizolować np. styropian i podbitką z drewna, aby się tak nie nagrzewał latem, a zimą izolował. Zimą chyba ściany zabezpieczasz jakoś, aby nie miały tam wiatru ?
-
Właśnie to zabezpieczenie to szyby szklane.
Czym ogrzewacie wolierę w zimie?
dokładnie to samo pytanie mnie nurtuje bo my mamy pierwszy sezon i już boję się co zrobimy ze wszystkim jak temperatura naprawdę solidnie spadnie... jakie macie na to rozwiązania ?