Rośliny do posadzenia w wolierze zewnętrznej
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Rośliny do posadzenia w wolierze zewnętrznej
Witam Wszystkich
Planuję postawić wolierę ogrodową o wymiarach 5×3 m i wysokości ok. 2,5 m.
Zastanawiam się, co można posadzić w środku, żeby nie zaszkodziło przyszłym lokatorom, a jednocześnie stworzyło im przyjazne, naturalne otoczenie.
Wiem, że z roślinami może nie być łatwo i długo raczej nie przetrwają – ale mimo wszystko chciałbym spróbować.
Chętnie posłucham Waszych doświadczeń i pomysłów!
Planuję postawić wolierę ogrodową o wymiarach 5×3 m i wysokości ok. 2,5 m.
Zastanawiam się, co można posadzić w środku, żeby nie zaszkodziło przyszłym lokatorom, a jednocześnie stworzyło im przyjazne, naturalne otoczenie.
Wiem, że z roślinami może nie być łatwo i długo raczej nie przetrwają – ale mimo wszystko chciałbym spróbować.
Chętnie posłucham Waszych doświadczeń i pomysłów!
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
drzewa typu brzoza, wierzba, jabłoń, krzewy czarnej lub czerwonej porzeczki, ale sadzenie ma wtedy sens jak dach jest z siatki albo przezroczysty, pod pełnym dachem nic nie rosnie i trzeba podlewać,
Dziękuję za rady. Liczę się z podlewaniem;) urosnąć urośnie o ile ptaszory temu rady nie dadzą bo słońce będzie do nich docierać.
Co sądzicie o chmielu albo winogronowy jak pnączach?
Co sądzicie o chmielu albo winogronowy jak pnączach?
Tak o winorośl mi chodziło;) dziękuję za rady