COŚ O PIÓRKACH...

-papugi żako mają bardzo nerwowe usposobienie do życia w świecie ludzi-są bardzo spokojne a zarazem są nerwowe,są nainteligentniejszymi ptakami z pośród wielu swoich bliskich- swego gatunku,hodowla i przetrzymywanie ich w naszy domach i w swoim życiu jest wielkim wyzwaniem dla właścicieli-praca nad nimi trwa niezmiennie całe życie-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

RobcioodAntka
Ptaki które hoduję: Psitthacus erithacus, żako

COŚ O PIÓRKACH...

Post autor: RobcioodAntka » śr sie 14, 2024 15:03

WITAM SERDECZNIE...JAK DŁUGO SIĘ WYSYPUJE PUCH ,BO ANTOŚ MA 12 MIESIĘCY I OD PÓŁ ROKU SYPIE SIĘ Z NIEGO PUCH GRUBY I Pełno drobnych PUSZKÓW WIEM ŻE Z ŻAKÓW SIĘ SYPIE DUŻO ALE CZY SĄ JAKIEŚ PRZERWY? NP.W ZIMIE??? TERAZ OGÓLNIE SIĘ PIERZY BO DUŻE PIÓRA GUBI ALE CZY TO NORMA ŻE PO ROKU ZMIENIA PIÓRKA ???CHYBA ŻE BYŁ ZA PISKLAKA SŁABO KARMIONY BO TE PIÓRKA BARDZO SŁABIUTKIE...JAK COŚ WIECIE PROSZĘ ODPISZCIE .
.

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » śr sie 14, 2024 15:37

nie ma ,żako zawsze mocno pudruje, zadne piópo nie jest na cale zycie, każde wypada raz jest och więcej raz mniej.Nie ma jednej konkretnej pory pierzenia ptak gubi praktycznie pióra przez cały rok jezeli nie m łysin, to nie ma powdów do obaw, trzba ptaka dobrze karmic, dobra miesznka ziaren, warzywa, owoce, dzikie rosliny i po pierzeniu pióra beda ładne, tym piórom ktore sa teraz nic nie pomoże- wszelkie zmiany beda widoczne dopiero na nowych piorach

RobcioodAntka

Post autor: RobcioodAntka » czw sie 15, 2024 10:29

OK.DZIĘKI ...JEDYNY PROBLEM W TYM ŻE ON NIE CHCE JEŚĆ MIESZANEK KUPIŁEM 5 RODZAJÓW Oprócz TEGO RÓŻNE DODATKI MAM OK 10 KILO RÓŻNYCH ZIAREN ,LECZ WYBIERA RACZEJ SŁONECZNIK NIE CHĘTNIE JE OWOCE I WARZYWA KOMBINUJE JUŻ GOTOWAĆ W RÓŻNYCH POSTACIACH NA MIĘKKO TWARDO I PÓŁTWARDO I NIC SUROWYCH NIE CHCE Z OWOCÓW TOLERUJE TYLKO MORELE BANAN CZASEM JABŁKO NO I JAK BYŁY TRUSKAWKI ALE SEZON SIĘ SKOŃCZYŁ .W SKLEPACH SAME GMO NA RYNKU PRYWATNYM OWOCE Z TEJ SAMEJ Hurtowni CO NAWET MI TO NIE SMAKUJE SZTUCZNIE WSZYSTKO PĘDZONE NA CHEMII jestem W KROPCE BO Próbuję WSZYSTKIEGO A ON MI WYBRZYDZA I TYLKO NISZCZY I ROZRZUCA PO POKOJU JAK NIESFORNY DZIECIAK

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » czw sie 15, 2024 15:38

wina hodowcy, nie byl uczony od malego dobrej diety, podawaj mu borowki, maliny, sliwki, grudzki, mango, granat moze cos mu zasmakuje, sporobu mesz http://papugi.dt.pl/PCI/artykuly/mesz.asp

RobcioodAntka

Post autor: RobcioodAntka » pt sie 16, 2024 11:12

DZIĘKI ....FAJNY ARTYKUŁ,,,👍

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Nauczmy się rozumieć nasze żako-( dzikie i ręcznie karmione)-”