Ara w potrzebie
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: falista, kanarek, nimfa
Ara w potrzebie
Na konkurencyjnym forum o papugach został poruszony wątek Ary przetrzymywanej w żałośnie małej klatce w jakimś ośrodku agroturystycznym. Napisałam w tej sprawie do empatii jednak zero odzewu i nie wiem co o tym sądzić...
..........
Wybaczcie że wklejam ten link ale tamci forumowicze prawdopodobnie zapomnieli o sprawie. Może ktoś z Was pomoże mi zastraszyć właścicieli tej Ary albo zrobi cokolwiek...
Link został wykropkowany
..........
Wybaczcie że wklejam ten link ale tamci forumowicze prawdopodobnie zapomnieli o sprawie. Może ktoś z Was pomoże mi zastraszyć właścicieli tej Ary albo zrobi cokolwiek...
Link został wykropkowany
Ostatnio zmieniony sob maja 25, 2013 04:28 przez Joasia21, łącznie zmieniany 1 raz.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Zastraszyć ? lub co niby mamy zrobić ? Ptak ma klatkę, ma jedzenie i wodę więc nie ma się do czego przyczepić,Nie ma w Polsce norm dotyczacych wielkości klatek dla ptaków. jedynie możesz porozmawiać z włascicielem i wyjaśnić mu pewne sprawy, o ile zechce Cię wysłuchać, ale nie możesz od właściciela niczego żądać lub go straszyć, bo oskarży Cię o nękanie
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
Lub zgłosić na policji sprawę o znęcanie się nad zwierzętami.Al pisze:Zastraszyć ? lub co niby mamy zrobić ? Ptak ma klatkę, ma jedzenie i wodę więc nie ma się do czego przyczepić,Nie ma w Polsce norm dotyczacych wielkości klatek dla ptaków. jedynie możesz porozmawiać z włascicielem i wyjaśnić mu pewne sprawy, o ile zechce Cię wysłuchać, ale nie możesz od właściciela niczego żądać lub go straszyć, bo oskarży Cię o nękanie
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
GoldAngelo, Nie ma takiej opcji, nikt się nie znęca, ma co jesć i pić wiec wg. prawa wszystko jest w porządku a że się skubie ? to nie jest powód do interwencji. Jedyni rozmowa z właścicielem może coś zmienić
-
- Ptaki które hoduję: duże papugi
- Kontakt:
Jakie znęcanie? czytałam, oglądałam i jakoś nie zauważyłam znęcania :( A ze na deszczu? moje bardzo lubią się kąpać... Skąd wiadomo że to jedyna klatka którą posiada.Może jest tylko na "spacerek" ? Kiedyś ktoś mnie posądziło złe upierzenie u moich ptaków oceniane po kąpaniu na mokro.... nie warto sądzić czasem po pozorach. Może to co wydaje Ci się złymi warunkami to jedynie tymczasowy pobyt na czas nieobecności właściciela? W sumie gospodarstwo widać full wypas dlaczego ptak miałby być krzywdzony w takich warunkach w jakich dba się o rośliny i zwierzęta?
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Joasia21 pisze:Na konkurencyjnym forum o papugach
Nie konkurujemy z nikim...
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Temat zostaje, regulamin pkt. 23 i 24.
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia