Witam :)
Chciałbym zaczerpnąć rady, dowiedzieć się jak to jest w tym okresie u alb ręcznie karmionych.
Samica (5 lat) oczywiście ręcznie karmiona od kilku tygodni domaga się "erosów" od samca, ten zaś tylko ją czyści, kładzie na nią łapę. Ptysiek ma 3 lata. Wiem że jest jeszcze za młody także spokojnie :) mój post ma na celu hmm przygotować mnie? Albo po prostu dowiedzieć się jak to jest u ręcznie karmionych kakadu, Czy jest szansa na małego białaska? Czy raczej to cud?
Sezon lęgowy u kakadu alba ręcznie karmionej
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Mam nadzieję, że się hodowcy wypowiedzą, ale mnie się wydaje, że oczywiście, że jest szansa na małego białaska, Ptyś jak dojrzeje do tego wieku, w którym jest to możliwe, to pewnie będziesz musiał chronić rodzinę, przed nimi , bo to jest instynkt, który jest niezależny od sposobu karmienia, Balbina też była przecież karmiona ręcznie, a bzykania się domaga .
-
- Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
- Kontakt:
Mit dotyczący " masz ręcznie karmioną papugę to nie masz młodych" już dawno został obalony Myślisz ze to kwestia czasu? Wiem że Ptychu to młoda dupa ale ciekawość jednak jest spora :) Czas pokaże co będzie dalej :) Na pewno o wszystkim będę informował :)