Witam przedstawiam moje pierzasto-kłujące towarzystwo

-każdy nowy temat to nowa galeria jednego utzestnika forum-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

glizda177
Ptaki które hoduję: lora wielka aleksandretty patagonki senegalki żako kakadu

Post autor: glizda177 » wt maja 03, 2011 12:36

klarcia obecna waga 672 gramy.Obecnie nie grzeczna diablica która buduje wszedzie gniazda ze wszystkiego
Załączniki
DSC04210.JPG
DSC04200.JPG
DSC04199.JPG

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » śr maja 04, 2011 16:33

tak to już jest z tymi hormonami ;-) grzeczna czy nie jest słodka i zdaje sobie z tego sprawe bo tak figlarnie pozuje....zazdroszcze takiego trzpiota
Ostatnio zmieniony śr maja 04, 2011 22:10 przez Boguśka, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

glizda177

Post autor: glizda177 » śr maja 04, 2011 16:39

łobuz jakich mało a mówią że to kobiety mają burze chormonów klara temu zaprzecza hehe .Kochana ,słodka i po prostu wspaniała...
Załączniki
DSC04227.JPG
nowy nabytek cynamonowy storczyk z rożowymi kropeczkami :) n ie mogłam go nie kupić :)

glizda177

Post autor: glizda177 » czw sie 25, 2011 11:13

Dawno nie było nowych zdjec a wiec aktualizuje liste ptaszkow i stworow:
1 kakadu żółtoczube (diabełek w pięknych białych pióreczkach)
1 lora wielka (georgi lubi mruczneie i dziwenie się ulubieniec taty nazywany przez niego gerwazym)
2 patagonki !!!! wczoraj miałam udany zakup miejmy nadzieje chłopaczka dla pepi
9 nimf (to składa się u mnie na stadko maluchów nie liczę)sa to 3 pary lęgowe i 3 sierotki 2 oswojone a jedna babcia
4 aleksy obrożne (jedną musze sprzedać bo okazała się samczykiem :( a podobno przy kupnie miała 2 lata :( dzisiaj przyjeżdźa samiczka 4 letnia ) 2 aleksy sa oskubańcami jak ja to nazywam stich który doskonale naśladuje dzwiek zardzewiałęj huśtawki i mewy oraz jego schizofremiczna samiczka kurczak atakująca wszystko oprucz swojego ulubieńca ,nauczyła się jeść z ręki po kilku próbach okupionych krwią z palców:)
2aleksy wielkie (obecnie maja wolierkę i spedzają czas na swierzym powietrzu jedzą z ręki , tobi wchodzi na ręce i ramie zaś samczyk mówi czasem co to :))
2 rozelki królewskie(kochany fifi który jest uzdolniony do naśladowania mówi dumnie siema , jak się masz i jego śliczna samiczka która stara się tak jak fifi umilać sąsiadom dnie udając dzwonek telefonu , sms-a gwizdanie itp)
2 żako(najsłodszy kubuś sierotka oraz postrach wszelkich kobiet kokusia, w tym roku miałam wielki plan rozbudowy ostatniej woliery i dorobienia żaczkom wiekszej wolierki byc może się uda. Zdecydowałam że musża mieć woliere po tym jak moje aleksy oskubańce zaczeły sie opierzać jednak naturalny tryb dnia i spadki temperatur skłaniają papugi by sie okrywały:)
2 kurki rasy serama(mieszkaja w wolierze w korytarzu i 1 wolierce wifonek codziennie daje kogucie koncerty, lukrecja to cicha kurka podatna na wpływy kogucika i podąrza za nim łapa w łąpę )
3 psiska benio,mobeczek i pakuś
1 kocur mój opiekun pokoju lucjanek a jak wchodzi w niego jego drugie wcielenie lucuferek )
2 świnki morskie(zakupiłam przeszło miesiac temu rasową świnke us teddy przez zuzę nazwana puszką )
1 kameleon (obecnie mieszka w specjalnie dla niego zrobionej wolierze balkonowej)
2 agamy (nie doczekały się jeszcze wybiegu ale jest w planach)
1 waż obecnie na sprzedaż
Załączniki
DSC04559.JPG
kokusia
11.jpg
terazniejsze maluszki
11.jpg (36.5 KiB) Przejrzano 17991 razy
DSC04582.JPG
puszka
DSC04610.JPG
takie cuda mam na balkonie
DSC04629.JPG
tegoroczna dźungla słoneczniki i dynie .. dużo dyń :) i dzwoneczki świetnie zasłaniają gapiów którzy usilnie zaglądają co tam tak wrzeszczy w szklarni
DSC04753.JPG
przedstawiam Wam cziko
DSC04615.JPG
letnia rezydencja prosiaczków
DSC04750.JPG
drapanko pod bródka

glizda177

Post autor: glizda177 » czw paź 20, 2011 18:48

odświerzenie tamatu moich dzieciakow:)
Załączniki
16.jpg
5.jpg
nie dlugo rok ze soba mieszkamy:)
7.jpg
moja słodka tobi
9.jpg
przystojniacha Pan zielony
19.jpg
jasiek
20.jpg
24.jpg
cziko zbój jakich mało jego specjalność to zamki od klatek:)
1.jpg
zapasy dla papug
18.jpg
nowy nabytek średniej wielkości kwiatki:)
10.jpg
kurki w calej okazalosci :)

glizda177

Post autor: glizda177 » ndz paź 30, 2011 11:49

W tym momencie musiałabym przekształcić tutuł mojej galerii bo już nie tylko pierzaste towarzystwo , a łuskowe,sierściuchowate jak i kolaczaste!
Moja gromada ma nowego członak przestawiciela kolczastej części społeczeństwa -jeża pigmejskiego Frania .Jeżątko mieszka ze mna od piątku i już podbił serce domownikow interesuja sie nim psy,kot jak i wszyscy z rodziny w drzwiach mowiac ja do franka :).
Franek to śmieszne stworzenie 7 tygodniowe ktore przesypia dzien a w nocy potrafi zrobic do 8 km :).Ma ogormna werwe i o 19 wychodzi z niego dusza jasia wędrowniczka. Nie jest strachliwy wszystko bada zimnym mokrym nosem ,ku mojemu zdziwniu jeż ma goły brzuszek ! zawsze mnei to zastanawialo ..
Farnek je karme dla kotow sucha ,robale i z tego co wiem owoce warzywa ale nie chetnie je jedza.
Przedstawiam Wam Franka
Załączniki
f.jpg
franek.jpg
frr.jpg

Awatar użytkownika
malachinka87
lekarz weterynarii
Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, drób ozdobny
Kontakt:

Post autor: malachinka87 » ndz paź 30, 2011 16:49

witam :) gratuluje nowego przychówku :) widze że nie tylko fauna ale i flora jest w kręgu Twoich zainteresowań :) zazdroszczę Ci Twojego zwierzyńca i podziwiam, ze masz na to wszystko czas :) ja też mam trochę tałatajstwa w domu :P chociaż na razie nie posiadam żadnych papug ( przymierzam się ale to dopiero po wakacjach) Pozdrawiam

glizda177

Post autor: glizda177 » ndz paź 30, 2011 17:24

:) kwestia dobrego zaplanowania dnia ,opieka nad tym zwierzyńcem to dla mnie prawdziwa przyjemnosc.Nie czuje tego ile mam roboty:) bo nawet sprzatanie z nimi to genialna zabawa. A nowy nabytek coraz bardziej sie rozkeca i łobuzuje na całego.Moje stwory to moja cała radość

glizda177

Post autor: glizda177 » wt lis 01, 2011 07:33

Z radością donosze że Klarcia mieszka ze mną już od roku . Dużo mnie nauczyla o sobie o tym co lubi a czego nie .Mamy doskonaly kontakt ufa mi w 100 % .Z łatwością nauczyłam ja piłowania paznokci pilniczkiem do tipsów moge klasc ja na plecach w razie koniecznosci sprawdzenia czegoś .Klara towarzyszy mi we wszystkim pod warunkiem ze nie ma w poblizu kogos kogo moglaby zaatakowac. Obecnie przed śnaidaniem waży 685 gram w lutym ważyła 661 gram wiec przybrała troszkę . Wyglada teraz bardzo dobrze ma piekna wybudowana pierś , pełne upierzenie lotek i zdolność lotu z ktorej korzysta tylko niekontrolowanie w chwilach wystraszenia czegos.Jej dieta zmienila sie je praktycznie wszystko bardzo chetnie je nabialy najchetniej z lyzeczki .Przestala sie skubac a to najwieksze osiagniecie ma pelne piekne upierzenie.Z okazji naszej rocznicy no i dalekiem drogi jaka przeszła by znaleźć dom w ktorym ludziom na niej zalezy kupiłam jej prezent w postaci spirali .Spirala bardzo sie spodobala klara tokowala i darła sie w niebogłosy kołyszajac sie na niej i wiszac glowa w dol z rozlozonymi skrzydlami jak nietoperz.Nie tylko klarce podoba sie spirala reszta ptaszyn tez chetnie z niej korzysta fajna sprawa:)
Załączniki
k2.jpg
czy ona nie jest teraz piekna?
k3.jpg

atil
Ptaki które hoduję: wkrótce Żako
Kontakt:

Post autor: atil » wt lis 01, 2011 07:47

Miło się czyta takie Historie :-D
Oby tak dalej, Wszystkiego najlepszego w Waszą rocznicę :mrgreen:

pysia34

Post autor: pysia34 » wt lis 01, 2011 09:32

Damian niebawem i u ciebie zamieszkają zwierzaki które potrzebują pomocy więc dołączysz do tego grona które zwie się miłośnikami :)
Aga gratuluję rocznicy zawsze wiedziałam ze Klara z tego szarego kocmołuszka przeistoczy się w pięknego samczyka u ciebie :D
a co do spirali to ulubione miejsca wszystkich moich ptaków :)

glizda177

Post autor: glizda177 » wt lis 01, 2011 11:54

wiesz pysiu to tak jak z bajki o brzydkim kaczatku :P teraz jest piekna i kocham ja strasznie mocno.

glizda177

Post autor: glizda177 » śr lis 09, 2011 17:10

pare zdjec ze zwykłego dnia niezwykłych stworzeń
Załączniki
f7.jpg
franek
j.jpg
k.jpg
miniatureczki
ka.jpg
sielankowe życie mojego Lucka plastikowa opaska to prawdziwy powód do zabawy 5 letniego , 5 kg kocura:)
l.jpg
mój prześliczny kociaczek

gosiiiaczek
Ptaki które hoduję: nic

Post autor: gosiiiaczek » czw lis 10, 2011 11:59

Właśnie przeczytałam cały wątek :D

Możesz pokazać zdjęcie Sticha?? Jestem bardzo ciekawa jak teraz wygląda :) A storczyków papugi Tobie nie niszczą??

Jestem pod wrażeniem Twojego domostwa :)

glizda177

Post autor: glizda177 » czw lis 10, 2011 16:25

Storczyki maja swoj stojak i papugi sie nimi nie interesuja, jak były w ptasim koko raz wylądowała na nich i połamała je bo to jednak delikatna roślina . Storczyki sa też w moim pokoju gdzie jedyna papugą tutaj mieszkającą jest georgi ,a on znowu roslinami wcale się nie interesuje.
Mój wątek już troszkę sie rozbudował :)
Stich ma sie dobrze jest nadal obrosniety upierzenie nie jest geste bo dlugo sie skubal ale wyglada jak papuzka a nie sępik:)zdjecie z przed przenosin do pomieszczenia :)
Załączniki
st.jpg

glizda177

Post autor: glizda177 » śr sty 04, 2012 20:29

no i doczekalam sie jakiegoś poruszenia wśród mojej zagrody..
mamy jajeczko... a nawet 2 u aleks wielkich pierwsze odkryłam 30.12 .2011a drugie wczoraj .
Sa znacznej wielkosci jak na takiej wielkości paputka.
Dumny ojciec dogląda wybranki , a samiczka spedza w budzie dnie i noce widze ja sporadycznie przychodzi do reki i chetnie je to co jej przyniosłam .
Moze cos z tego wyjdzie... oby.
Nastepna wieść to taka iż 27 .12.2011 na swiat przyszly 2 zdrowe prosiaczki :) w kolorze czarno-piaskowym przesliczne .Bylam pod wrażeniem tego jak rodzą się "przygotowani do życia " maja piekne geste futerko, zabki,otwarte oczka i swietnie radza sobie z chodzeniem po 3 dniach zaobserwowałam już jak próbowały pokarmu..
Załączniki
2.jpg
dziewczynka
2.jpg (30 KiB) Przejrzano 17566 razy
3.jpg
chłopczyk
3.jpg (30.04 KiB) Przejrzano 17566 razy
al.jpg
jajeczka tobi i pana zielonego

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » ndz sty 08, 2012 17:24

Zazdroszcze :) Ja narazie szukam samiczki dla mojego złośnika :) Niech za wczasu się ze sobą oswoją żeby kiedyś kiedyś w przyszłości może i mi udało się mieć malutkie aleksy wielkie :) Malutkie a wielkie hehe
A swoją drogą to zapomniałem o najważniejszym. Dobrze że Klara trafiła w tak dobre ręce, że się nie skubie i ma naprawde z Wami dobrze.... Klara jest boska :) Pan zielony (przyszły dumny tatuś) też świetny hehe
Ostatnio zmieniony czw sty 26, 2012 06:59 przez Adrian1, łącznie zmieniany 1 raz.

glizda177

Post autor: glizda177 » ndz sty 08, 2012 18:41

jajeczek jest az 3 mamusia bardzo ich doglada i siedzi w gniezdzie planowane klucie od 21 stycznia gdyby byly zalezone

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » ndz sty 08, 2012 19:08

No to gratuluję i trzymam kciuki żeby młode aleksy wykluly sie całe i zdrowe!!

glizda177

Post autor: glizda177 » śr sty 25, 2012 12:32

nowość w domku :)
rita -algerian pale apricot white
Załączniki
ge.jpg
george po regolacji dziobka
rita.jpg
kla.jpg
klara 691 gram

ODPOWIEDZ