Czekamy na Ciebie Ruffi...
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
Re: Czekamy na Ciebie Ruffi...
https://youtu.be/PUb7dekox80
nagrałam te jego piski, przy okazji wpadło tam kilka razy CZEŚĆ i jest chyba raz CAŁUSEK ale nie słychać wyraźnie, normalnie mówi wyraźnie.
nagrałam te jego piski, przy okazji wpadło tam kilka razy CZEŚĆ i jest chyba raz CAŁUSEK ale nie słychać wyraźnie, normalnie mówi wyraźnie.
- Rozalka:)
- Ptaki które hoduję: Lilianki, rudosterka zielonolica
Ale się Zenek zdenerwował na te piski Ruffiego
Mi to trochę przypomina odgłos jak Zenek jest sam w pokoju w klatce i krzyczy by zwrócić na siebie uwagę - tylko najczęściej bym nazwała bardziej pojedynczym dźwiękami ale czasami wydaje i takie dłuższe jak Ruffi. Jak jest wieczór i po ciemku siedzi sam w pokoju to potrafi najbardziej rozmaite, dziwne dźwięki, czasami przypominają jakby ktoś mu krzywdę robił (ale wiem, że to zupełnie inny odgłos jest)

- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
Dzisiaj nadszedł dzień pierwszego rozstania z Rufciem - wyjezdzamy na wakacje :( Zobaczymy jak będzie. Mam nadzieję, że tydzień zleci szybciutko i znowu się zobaczymy :)
- Agata82
Wróciliśmy ! Ruffi cały i zdrowy, zadowolony i stęskniony :) Plan z urządzeniem klatki na nowo się powiódł, zabawki obrócone w trociny, zniszczone, istne pobojowisko
O to chodziło, dzieki temu Ruffcio miał zajęcie i szybciej mu czas zleciał :)

- Agata82
haha! dokładnie 
jesteśmy w domu już jakieś 3 godziny ponad, Ruffi się tuli, daje całuski, zero jakiejkolwiek agresji o którą się bałam ( naczytałam się, jak inni pisali, że atakują po rozstaniu itp ) jest radosny, uśmiechnięty :)

jesteśmy w domu już jakieś 3 godziny ponad, Ruffi się tuli, daje całuski, zero jakiejkolwiek agresji o którą się bałam ( naczytałam się, jak inni pisali, że atakują po rozstaniu itp ) jest radosny, uśmiechnięty :)
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Ja mam taki dobry sposób z Nelką na zajęcie jej czasu, może Wam się ten pomysł też sprawdzi, tnę gałązki z wierzby na kawałki ok. 5 cm, dużą ilość, i wkładam jej to do takiej sporej miski na zabawki, ona chwyta sobie do łapki taki patyk i obgryza robiąc z niego wióry. zauważyłam, że jej to sprawia dużo radości 

- Agata82
Dawno nas nie było.... dzisiaj filmik jak Ruffi się kąpie. Dodam, że dzisiaj po raz pierwszy aż tak porządnie to zrobił :) nie wiem, może przy kamerze...gwiazda nam rośnie :) hehe
https://youtu.be/Npftp1DIR8I
https://youtu.be/Npftp1DIR8I
2:38 - Widzę, że Ruffi ma ten sam odruch co Zenek - po kąpieli gryzie ubranie. Nawet widać na filmiku że to robi mocno i w pewnym momencie złapał tak za skórę - Zenek robi identycznie, więc znam to uszczypnięcie
Zastanawiało mnie czemu on tak robi, mój tata wymyślił taką hipotezę: może chce z bluzki wycisnąć wodę? Teraz wiem, że nie tylko on tak ma i nie wiem o co chodzi w tym zachowaniu 

- Agata82
A my się śmiejemy z dziećmi, że Ruffi tak robi jak się wstydzi :) albo jak bardzo się cieszy :)
Jak siedział mi w dłoniach szczypał mnie w palce :) nie wiem czy świadomie :)
Jak siedział mi w dłoniach szczypał mnie w palce :) nie wiem czy świadomie :)
- Agata82
Rufcio - strasznie podoba mi się to zdjęcie - wyszło jakby był namalowany - nie ma tu żadnych filtrów itp - pstryknęłam fotkę telefonem syna i takie wyszło :)
Jak zobaczyłam to zdjęcie na fb to miałam skojarzenie z Zenkiem. Już wiem dlaczego - jego pierwsze zdjęcie było właśnie zrobione na drzwiach tylko niczego w nodze nie trzyma
Przy okazji co tam Ruffi zajada? Po za tym że jest to "dobre" jak to Zenek stwierdził jak mu pokazałam zdjęcie 

- Agata82
Chips bananowy. Hehe, nasz Ruffi już zmienił opcję i już nie mówi dobre, tylko "PYSZNE"
Pozdrawiamy i całujemy Zenka, nie wrzucasz coś filmów - wyprowadziłaś się już 

Ja cały czas uznaje że mieszkam w Siedlcach, chociaż spędzam tam już mniejszość czasu
Mam dwa powody: 1. Wynajmowania nie uznaje jako dom 2. Gdybym faktycznie się wyprowadziła to bym wszystkie papugi wzięła ze sobą. Codziennie jak kładę się spać to odruchowo chcę powiedzieć dobranoc Zenkowi, dzisiaj nawet przez moment chciałam podzielić się z nim kiwi...