W końcu jest!!! Aleksandretta Wielka Nepalska Samiczka

-każdy nowy temat to nowa galeria jednego utzestnika forum-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
sqrczybyk
Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
Kontakt:

Post autor: sqrczybyk » pn kwie 22, 2013 11:42

Chłopie... ale żeś posta pierdyknął ;-) prawie się pobeczałem :oops:
Adrian1 pisze:Odnalazłem pewnego Pana
hehehe panem to jestem tylko dla papug, powinieneś napisać "świra".
Adriano... nie chwal tak tych "piersi" bo mi się całe forum na chatę zjedzie :mrgreen: ,a mam tylko dwa pokoje z kuchnią, no i zapomniałeś dodać,że były to piersi z kurczaczka :shock:

Tak Ci powiem,że Gucia jest dzisiaj cichutka jak nigdy. Dodam tylko,bo wszyscy mówią,że Senegalki to najcichsze ptaszki pod słońcem,że Gucia drze dzioba tak głośno,że miód z małżowin usznych tryska po ścianach,mimo że codziennie je czyszczę :mrgreen:

Cieszę się,że Większe czyją się dobrze razem w grupie, cztery to nie jedna,czy dwie.

Napisz tylko czy drą ryja i czy Twoja mama jest także zadowolona :-?

I przestań już dziękować, bo za chwilę będą mnie traktować na forum jak księdza, to ja jestem szczęśliwy,że tak się sprawy potoczyły i spokojny o dalszy ich byt u Ciebie,bo miałbym za niedługo trzy gatunki ptaków na pokoju :shock: to by dopiero był armagedon.

Dobra,czas zjeść późne śniadanko... dopiero wstałem ;-)

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pn kwie 22, 2013 11:55

Nigdzy nie przestanę dziękować, i być Ci wdzięczny.

Świr to swoją drogą :d oczywiscie na punkcie papug :) ewentualnie w pozytywnym znaczeniu tego słowa.

Piersi oczywiście z kurczaka to raz a dwa to nie bój nic :) jak sie popieści to się zmieści ;)

Gucia wczoraj też cicha była ;) nie miałem okazji usłyszeć tego dźwiękowego strzała :P

O dziwo jest cicho, papugi prze moment nawet siedziały na jednej żerdce od Justyny :shock: a ja się bałem że nie będą tak koleżeńsko nastawione :D

Mama zafascynowana Buźką :D i jej głosikiem :D

Hmm 3 gatunki to już by było coś :D a jakby każda zaczęła się wydzierać? :P oj sąsiedzi nie byliby tak mili :P i Ci od firanek i ten od psa :D:D hehehehe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

smacznego, idę do córci ;)

Awatar użytkownika
sqrczybyk
Kontakt:

Post autor: sqrczybyk » pn kwie 22, 2013 12:04

A jak z kolorem ? Chodzi mi o nepalską... jest różnica?
Ubarwienie piór Guci widziałeś,to porównaj sobie jeszcze z tą z ogłoszenia ;-)
Adrian1 pisze:Mama zafascynowana Buźką :D i jej głosikiem :D
to się cieszę, jeszcze zostanie jej Panią :shock:

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pn kwie 22, 2013 12:19

A właśnie właśnie. Patrze teraz na wszystki i powiem Ci ze kolorystycznie są praktycznie takie same.. nie widzę za dużej różnicy. Jakoś się "zrównały" :shock:

No to ogłoszenie to nie wiem co jest z nim nie tak... dziwnie wygląda ta papuga....

Nie no aż tak to chyba nie będzie. Nawet moja przed pracą przyjechała zobaczyć Buziulki ;) Wszystkim się strasznie podobają, jestem zadowolony że tak jest.

Awatar użytkownika
sqrczybyk
Kontakt:

Post autor: sqrczybyk » pn kwie 22, 2013 12:25

Pamiętaj dla kogo jest dzisiejszy dzień ;-)
Świetnie wyglądają wszystkie razem, miłego przeżywania życzę i uciekam do pracy... napisz potem jak się dzionek zapoznawczy udaL :lol:

Awatar użytkownika
Grzegorz
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
Kontakt:

Post autor: Grzegorz » pn kwie 22, 2013 14:41

:-) świr to podstawa, ale ta choroba jest nieuleczalna!!! Miło się to czyta i cieszę się że mamy takich ludzi na forum;-)
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » sob maja 11, 2013 13:03

Choroba hehe tak mi się przypomniało. Kiedys jak byłem młodszy poszedłem z mamą do lekarza. Po wizycie mama mówi "Panie doktorze jeszcze niech pan go wyleczy z papug" a lekarz na to " Proszę Pani Dam receptę, ale słowną. Przynajmniej raz w roku kupić nowe papugi, klatki, i akcesoria dla nich. Nie wolno zakazywać takich zakupów bo choroba się nasili jeszcze bardziej :P "

Co się okazało? Że lekarz to hodowca obrożnych, nimf, nierozłączek ;)

Awatar użytkownika
Grzegorz
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
Kontakt:

Post autor: Grzegorz » sob maja 11, 2013 15:13

I to jest prawdziwy lekarz! :-) zna się na robocie!
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » śr cze 19, 2013 15:30

Zapraszam do galerii na garnek, nowe zdjęcia ze sprzątania wolierki ;)

http://www.garnek.pl/aadrian

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » ndz sty 12, 2014 14:04

Aktualizacja ;)

No więc stało się tak że niestety z zako nie wypalilo.. ale za to zawitala u mnie kolejna para aleksandrett wiekszysz. I tak juz zostanie. Kilka slow o parce hmm roznia sie id mojej mlodszej pary budowa. Samiec i samica sa mniejsze gabarytowo maja mnIejsze minimalnie glowy za to piekne i baaardzo dlugie ogony. Papugi w miare sie dogaduja w jednej klatce mimo ze jest za mala ale zaznaczam ze nowa woliera jest juz zamowiona i bedzie (dzisiaj dostalem maila) za 8 dni u mnie szkoda ze tak dlugo no ale coz.. wczoraj tzn 11.01.2014 o godzinie ok 14 zostala powieszona buda legowa dla jednej pary. Nie moglem dluzej meczyc starszej samiczki.. kopulowala z samcem z 5 razy dziennie (mowie o tym co widzialem hehe a ciekawe o ilu razach nie wiem ) no i samiczka od kilku dni zlazila na dno klatki szla w kat i probowala robic sobie gniazdo i siedziec tam dlatego padla decyzja buda wisi. Papugi weszly do niej praktycznie od razu i wychodza tylko cos zjesc. Mlodsza parka narazie im nie przeszkadza ani nie podchodzi do budy. Papug nie rozdzielilem jeszcze bo nie mam drugiej klatki, czekam az do mnie dojedzie . Nam kilka dni wolnych takze bede kontrolowal zachowanie ptakow i w razie boksow jakos je rozdziele najwyzej mloda para do czasu przyjazdu nowej wolierki bedzie wolno latac. Imiona nowych papug to Honorata i Gerwazy ;) tak sie nazywaly i oczywiscie rak zostanie hehe. Samiczka ma 5lat a samiec bodajze 6. O wszelkich "nowosciach" u moich ptaszorow bede pisal ;) pozdrawiamy ;)

Awatar użytkownika
malachinka87
lekarz weterynarii
Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, drób ozdobny
Kontakt:

Post autor: malachinka87 » pn sty 13, 2014 00:16

To ile masz już Aleks? 3 parki? i czemu z żako nie wyszło? Pozdrawiam i życzę powodzenia w lęgach :)

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pn sty 13, 2014 08:46

Na tą chwilę mam 2 parki i tak juz zostanie ;) zako? Hmm moze kiedys jako dodatkowa papuga moze to bedzie pupil moze parka sie zobaczy ;) ale narazie zostanie tak jak jest nic juz wiecej nie kupuje ;)

Awatar użytkownika
malachinka87
lekarz weterynarii
Kontakt:

Post autor: malachinka87 » pn sty 13, 2014 16:07

To ja chyba nie nadążam bo przecież miałeś swoją parkę potem dostałeś od squrczybyka w kwietniu i teraz kolejną? czy ja coś mieszam?

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pn sty 13, 2014 16:37

Wszystko dobrze rozumiesz tylko ze to ja namieszalem ostatnimi czasy. Po prostu bylo tak ze nie moglem miec tylu papug tzn 4 aleksy i zako ktore mialo byc dlatego chxialem sprzedac aleksy i miec juz na stale pare zako a ze wszyslo jak wyszlo nie chce o tym pisac bo to sprawa moja. Tak wiec parka od Daniela poszla do mojego kolegi a moja parka nie zostala sprzedana (pewnie dlatego ze za mloda na legi) no i pozniej z zako niestety nie wyszlo ja sie wyprowadzilem, i co.. zostaje przy aleksach. Bede mial swoje mieszkanie a nie wynajmowane to moze zako jeszcze dojdzie ale juz jako kolejna papuga a nie jako wymianka. Wyszlo jak wyszlo czasu nie zmienie. Pozniej napisal do mnie znajomy ze musi oddac swoja pare bo wyjezdza do pracy i ze ja mam je brac. No to wzialem i tak juz sa i beda. Teraz dodalem im bude bo maja takie parcie ze szkoda gadac. I zobaczymy co z tego bedzie ;) jezeli beda jakies mlode to juz kiedys sie deklarowalem ze jednego ptaszora ze swoich mlodych oddam ;) w ramach akcji "dar dobrych ludzi" . Nie wygladaly sprawy u mnie ciekawie ale co zrobic. Napalilem sie i popelnilem blad teraz zaluje ale czasu nie cofne.

Awatar użytkownika
malachinka87
lekarz weterynarii
Kontakt:

Post autor: malachinka87 » pn sty 13, 2014 17:55

To teraz rozumiem :) Jeśli moje paputy pójdą w lęgi to pewnie też oddam 1 w tej akcji :) To życzę powodzenia w hodowli :)

Awatar użytkownika
sqrczybyk
Kontakt:

Post autor: sqrczybyk » pn sty 13, 2014 22:40

Adrian1 pisze:Napalilem sie i popelnilem blad teraz zaluje ale czasu nie cofne.

nie pierdziel chłopie ;-)
w życiu czasami tak bywa... ale najważniejsze to nie przesadzić ;-) bo potem będzie kłopot.

Buźka siedziała w budzie ze dwa i pół miecha... a finał był taki,że jajco wypluła jak już budki nie miała :-(
Za to żakulce nadzierają dzioby,że miód z uszu tryska po ścianach ;-) ,mam nadzieję że mają tak tylko przez dwa lata,póki są młode ;P

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pn sty 13, 2014 22:45

Ale wiesz jak jest jakbym kurde wiedzial ze bedzie tak a nie inaczej to Buziula do dzisiaj zachwycala by swoim glosem a tak co nie ma jej.

Ja bym budy nie dal ale jak juz tak swirowala samiczka to kurde dobra niech bedzie dam. Czas pokaze.

Co Ty mowisz? Hehe to chociaz wesolo macie ;) co na to sasiedzi? Nie awanturuja sie? :D

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » wt sty 21, 2014 16:49

Dzisiaj po dosc dlugim oczekiwaniu dojechala do mnie woliera ;) papugi zostaly rozdzielone tak wiec gniazdujaca para ma spokoj :) a mlodsza parka poznaje wolierke i rozne rzeczy ktorymi zostala umeblowana ;) zdjecia oczywiscie na garku tak wiec zapraszam serdecznie do ogladania.

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » czw sty 23, 2014 21:57

No i stało się :) przed chwilą zaglądnąlem do budki i co? :) pierwsze jajko zniesione ;) zdjec nie robie narazie bo nie chce stresowac ptaszorow :)

Awatar użytkownika
El.
Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe

Post autor: El. » pt sty 24, 2014 16:31

No to gratulacje, ciesze się z Tobą :)
Pozdrawiam :)
Im bar­dziej poz­naję ludzi, tym bar­dziej kocham zwierzęta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Nasze prywatne galerie-”