Jeśli mają po 6 lat, to wcale nie są za młode. Żako dojrzewają płciowo w wieku ok. 5 lat (najczęściej po 5 roku życia). A co, jak wstawisz im budkę, a Koko zacznie tam przesiadywać? Zaczną się zaloty (albo i nie) i składanie jajek. A jak jej zabierzesz budkę, to będzie dla niej ogromny stres i przeżycie. Już nie mówiąc o tym, że konieczna jest wszechstronna wiedza na temat żywienia papug, odchowania młodych, przystosowania ich psychicznie do życia z człowiekiem, inkubator w razie potrzeby, doświadczenie w ręcznym karmieniu w razie gdy rodzice nie będą prawidłowo zajmowały się młodymi, czas na to by spędzać w razie potrzeby całe dnie przy pisklakach i weterynarz specjalizujący się w leczeniu papug w pobliżu (takich jest tylko kilku w Polsce). Jeśli Kubuś nie skubie się tylko wtedy, kiedy ma zajęcie, to trzeba mu zapewnić bardzo dużo zabawek - drewna teraz pod dostatkiem. Możesz sama coś porobić. Dobrym pomysłem są dzwonki - moje żako uwielbiają rozwalać zabawki z dzwonkami. A poza tym zachowanie Kuby (czyli włażenie do budki i rozrywanie jej na strzępy = robienie gniazda) wygląda mi raczej na chęć dorobienia się potomstwa właśnie, a nie jako lek na skubanie. Stawiałabym może raczej na jakąś ew. "wnękę" w pniu drzewa, a nie typową dziuplę...