Moje roseicollisy
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
Jeśli masz możliwość , postaw klatkę z papugami w innym miejscu - tutaj klatka jest za nisko, ptaki bardzo źle się czują, gdy znajdują się poniżej głowy człowieka, nie mogą być też za wysoko....najlepiej gdyby były na wysokości człowieka - mówiąc najprościej - ta komoda obok lepiej się do tego nadaje :D Przydałoby się im też więcej naturalnych żerdek, no i jakieś zabawki :) huśtawka
Paputki prześliczne :) Powodzenia!!

Super wiedzę że ptaszki maja naprawdę dobrze, mają duża klatkę naturalne akcesoria, sepie. Wszystko to co potrzebne. Miło się ogląda gdy ktoś dba o swoje zwierzęta. Paputki bardzo piekne :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Po miesiącu pobytu u mnie odważyły się wyjść z klatki, choć otwierałem ją już po tygodniu.
Super :)
Samica jest wysoce wydajna:) Złożyła aż 7 jajek. Na razie wykluły się 3.
- Rozalka:)
- Ptaki które hoduję: Lilianki, rudosterka zielonolica
Gratuluję
Ciekawa jestem ile jest zapłodnionych bo w zeszłym roku moje lilianki też zniosły 7 jajek i wszystkie się wykluły
a według internetu znoszą 3-6 a nawet widziałam wersję 4-5
więc moje śmiało można też nazwać bardzo płodnymi 

Na razie wykluł się szósty pisklak, czekam na siódmego ostatniego. Literatura podaje , że roselicolisy znoszą od 3-5 jaj. Poprzednie moje fiszerki znosiły zawsze po 4 jaja
siódme jajko niezapłodnione - tylko 3000 do odbioru :)
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Odejmij jedno zero, musiałeś się pomylić.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455