Harris Howk- Jastrząb Harrisa
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: gołębie
- Kontakt:
Harris Howk- Jastrząb Harrisa
Czy ma może ktoś doświadczenie z tym ptakiem? Przymieżam się do kupna i zastanawiam się właśnie nad nim i puchaczem bengalskim. Czy taki ptak nadaje się dla początkującego? Narazie chcę mieć ptaka do latania i płoszenia i w przyszłości do sokolnictwa.
Początkujący
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
Zajrzyj tutaj: http://moje-papugi.cba.pl/index.php i się skontaktuj p. Tomaszem przez telefon/meila. On tak samo jak Ty niedawno kupił swojego pierwszego ptaka drapieżnego i był to właśnie Harris.
PS. W profilu masz wiek: 12 lat. Jeśli tak jest nikt nie sprzeda Ci ptaka drapieżnego ;)
PS. W profilu masz wiek: 12 lat. Jeśli tak jest nikt nie sprzeda Ci ptaka drapieżnego ;)
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
No widzisz, niestety tutaj jest jednak problem Sprzedaż takiego ptaka to odpowiedzialność, nahodowlę/trzymanie ptaków drapieżnych koniec końców potrzebne jest zezwolenie-nie słyszałem o przypadku wydania zezwolenia osobie poniżej 18 roku życia, tak samo nie słyszałem żeby ktoś takiego ptaka sprzedał Osobie poniżej 18 roku życia ;)
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
-
- Ptaki które hoduję: gołębie
- Kontakt:
Jastrząb Harrisa to chyba jedyny ptak drapieżny do hodowli, którego potrzeba tylko zaświadczenia o wykluciu się w niewoli. Oprócz tego zawszę mogę liczyć na pomoc taty, który jest pasjonatem ptaków i dużo o Nich wie. Słyszałem też, że ma się zmienić coś co do tych zezwoleń i podobno do hodowli będzie potrzebny tylko CITES i zaświadczenie od weterynarza o tym, że ptak jest zdrowy i wykluł się w niewoli.
Początkujący
-
- -#moderator
Nie słyszałem nic o zmianach czy czymś takim Ale jeśli tak jest to trzymam kciuki żeby Ci się udało kupić ptaka i żebyś się nim jak najdłużej zajmował Poza tym bądź co bądź to jednak duża odpowiedzialność i nie małe koszty Więc życzę Ci jak najlepiej
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
-
- -#moderator