Amadyny+ trzciniaki

-do rzędu tych ptaków ozdobnych bedziemy zaliczać wróblowate z rodziny astryldów-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

lena
Ptaki które hoduję: kanarki
Kontakt:

Amadyny+ trzciniaki

Post autor: lena » wt lip 21, 2009 13:43

Do klatki 80x80x50 przy czym to ostatnie to głębokość, chce wpuścić parkę amadyny wspaniałej i astrylda trzcinowego. Czy to sie uda?
Pozdrawiam gorąco

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » śr lip 22, 2009 09:21

lena, Wszystko zależy co rozumiesz pod pojeciem uda. Oczywiście że bedą żyły w zgodzie. Tylko w tak malej klatce raczej nie rozmnożysz trzciniaków. a będą one przeszkadzać w lęgach amandyn. jeżeli je trzymasz tylko dla ozdoby to nie będzie problemu.
Ja zimą mam razem amandyny , trzciniaki, ostrosterne i diamentowe razem i nie ma problemów

lena
Ptaki które hoduję: kanarki
Kontakt:

Post autor: lena » śr lip 22, 2009 15:27

Dzięki Al za odpowiedź.
Na dzień dzisiejszy nie planuję rozmnażania ptaków, niestety nie mam miejsca na to aby zrobić w pokoju wolierę i zapewnić im odpowiednie warunki. Do tej klatki typu skrzynkowego, którą mogę zrobić wyższą jeszcze o 40 cm dokladając dodatkowy front, chciałam wpuścić dwie parki które nie będą ze sobą walczyły.
Pozdrawiam gorąco

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Ptaki ozdobne -"astryldy"-”