Ratujemy życie żako Zuzi

zbędne posty, posty nie na temat

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Żako Zuzia
Ptaki które hoduję: Żako o imieniu Zuzia

Ratujemy życie żako Zuzi

Post autor: Żako Zuzia » czw maja 21, 2020 02:34

Drodzy...
Zwracam sie o pomoc do ludzi dobrej woli...
Nagła choroba dotknęła członka mojej rodziny. "Problem" w tym, że to papuga żako - Zuzia.
Od 16 - tu lat jesteśmy razem - nierozłączne. Dostałam ją w "prezencie" jako podrośnięte pisklę, które przyjechało z Czech. Tak zaczęła się nasza wspólna podróż. Zuzia nigdy dotąd nie chorowała. Dzisiaj musiałam zostawić ją w szpitalu, w mokotowskiej lecznicy, w której będzie operowana. Jej stan spowodowalo jajeczko, ktore utkwiło w srodku powodując infekcję i ucisk narządow wewnętrznych. Zuzia nie je samodzielnie, a podawane posilki zwraca. Dzis karmiona w szpitalu przez sondę przygotowywana jest do operacji na którą jest jeszcze zbyt slaba. Podjęłam decyzję o ratowaniu Zuzi i operacji nie mając pieniędzy. Pomyślałam, że góry przeniosę i muszę te pieniądze zdobyć. Próbuję przenieść te góry i stąd mój do Was list.
Wstępny koszt szpitala plus operacji to 2500 zł. Nie potrafię napisać nic więcej, bo myślę tylko o tym, co moja maleńka Zuzia czuje pozostawiona przeze mnie po raz pierwszy od 16 - tu lat w obcym miejscu, w szklanym inkubatorze, w którym musiała się znaleźć. Próbuję przenieść te góry i może z Waszą pomocą dam radę.
Z wdzięcznością za każde wsparcie
Łada Dunin Sulgostowska Bogucka.

Wszystkim ludziom dobrego serca, ktorzy zechcą wesprzeć Zuzię w jej walce o życie, i nas w walce o Zuzię podaję link do otwartej dzis zrzutki na portalu zrzutka.pl

https://zrzutka.pl/z/zako-zuzia

Osoby, ktore chcialyby dowiedziec sie wiecej moge rowniez przekierowac do grupy pomocowej Zuzi na fb. Nie wklejam linku do grupy od razu, bo nie wiem czy jest to zgodne z regulaminem
Bedziemy wdzieczni za kazde nawet najmniejsze wsparcie.
Dziękuję
Załączniki
image000000.jpg
Zuzia w klinice. Zdj sprzed 2 h
received_556301971740620.jpeg
Zuzia w klinice, w inkubatorze
IMG-20200513-WA0016.jpg
Zuzia w pierwszych dniach choroby

marcin19800
Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe

Post autor: marcin19800 » pn maja 25, 2020 21:39

Zablokowano na zrzutka.pl to wygląda na oszustwo. Chyba trzeba usunąć tego posta.

Zablokowany

Wróć do „Kosz”