Wracam do tematu latania(nie latania) mojego Alexa. Byłam dzisiaj u Dr. Baran i mój ptaszek cytuje " ma pięknie rozwiniętą klatkę piersiową, zdrowe piękne skrzydła, waga idealna, zadnych zmian chorobowych i przeciwwskazań do latania", urosłam 20cm. jakiego mam okaza

Dlaczego nie fruwa: ponieważ mu się nie chce, bo jest mu bezpiecznie przy klatce, woli chodzić i jeżeli nie jest zamknięty(a nigdy nie jest) to jest szczęśliwym ptakiem i co mnie zaskoczyło wcale nie musi latać, czli juz nie jest to dziwne zachowanie. Jeżeli chodzi o jego odstające i nie przlegające pióra to może być to genetyczne i taka jest jego uroda, powiedział tylko ,że głowę opierzoną ma idealnie i ładnie. Zrobie tylko badanie kału żeby zobaczyć czy nie ma robaków bo to też może być powodem tego nieidealnego upierzenia(tylko jeżeli ma robaki). Drugiego ptaka nie zalecał bo dopiero wtedy może zacząć się problem. Cieszę się, mam zdrowego ptasiureczka to najważniejsze, nawet zachowywał się kulturalnie, ani razu nie dziubnął lekarza, poddał się każdemu badaniu w jego rękach. Pan Doktor- młody

, każdy temat mażna poruszyć(siedziałam 1godz.), miły, rzeczowy.