Czy nasiona marchewki mozna kiełkować

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
Papużka19
Ptaki które hoduję: Aleksandretta wielka

Czy nasiona marchewki mozna kiełkować

Post autor: Papużka19 » śr mar 16, 2011 17:31

Witam!
Kupiłam nasiona marchwi. Czy takie skiełkowane nasionka mogę podawać papudze? Czytałam dużo o kiełkach, ale nie mogę znaleść czy akurat kiełki marchwi można. Myślę, że TAK. ale lepiej spytać Specjalistów :->
Ostatnio zmieniony czw mar 17, 2011 05:12 przez Papużka19, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
haaszek
Ptaki które hoduję: papużki faliste
Kontakt:

Post autor: haaszek » śr mar 16, 2011 19:11

Czy kupiłaś takie zwykłe nasiona do siana w ogródku czy jakieś specjalne, do kiełkowania? Bo takich ogrodniczym bała bym się dawać, mogą być czymś zaprawiane.

Awatar użytkownika
Papużka19
Ptaki które hoduję: Aleksandretta wielka

Post autor: Papużka19 » śr mar 16, 2011 22:34

Kupiłam takie zwykłe nasiona do siana w ogródku.. :-/ Faktycznie ,nie pomyślałam że mogą być czymś zaprawiane. Tak to jest jak się nie ma swojego ogródka i się nie pomyśli nad tym co napisałaś. Nie będę ryzykować... Dziękuję serdecznie za odpowiedź :-> :-D

Awatar użytkownika
haaszek
Ptaki które hoduję: papużki faliste
Kontakt:

Post autor: haaszek » śr mar 16, 2011 23:19

Poszukaj w sklepach z nasonami takich specjalnych nasion z napisem "na kiełki". Ja kupuję pszenicę, fasolę mung, słonecznik, kukurydzę. Papuzki za tym przepadają, zwłaszcza za pszenicą.

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » czw mar 17, 2011 05:11

Papużka19, tu http://aleksandretta.pl/forum/viewforum.php?f=150 jest dział o zywieniu papug (niezależnie od gatunku) gdzie jest mnóstwo informacji.
Tu http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic.php?t=2995 jakie nasiona kupować i rodzaje ziarna do kiełkowania (choć jeszcze nie wszystkie )
Bardzo proszę o poczytanie i ewentualne TAM zadawanie pytań .
Unikniemy w ten sposób pisania o kiełkach i innych podobnych w kazdym dziale danego gatunku papug.....

Zablokowany

Wróć do „Żywienie-zdrowie-hodowla modrolotek”