rożróżnienie płci
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
na ostatniej fotce jest samiec naturalnie ubarwiony, poznasz po czerwonych piórach nad ogonem, zazwyczaj samiczki maja bardzo mało czerwonego, czasami troszke na glowie/ ale nie u wszystzkich mutacji/, płec można poznać już w budce, jak to wszystko rodzenstwo to masz jednego samca
na drugi raz wstaw zdjecia normalnie bo kark boli
na drugi raz wstaw zdjecia normalnie bo kark boli

- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
Fajnie że ładuje mi się tylko 1 zdjęcie ...ahh ten mój telefon. Na fotce gdzie jest łąkówka czerwonpierśna zółta samica, jest samica opal świergotka
Pozdrawiam
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy, faliste, rozelle białolice, świergotki seledynowe
Dzień dobry.
Czy mogłabym prosić o pomoc w rozróżnieniu płci? Kupiłam od hodowcy samiczkę do samca, ale usłyszałam od kilku osób, że to samiec jest i chciałam się upewnić.
Ptak młody, około 3 miesięczny.
Czy mogłabym prosić o pomoc w rozróżnieniu płci? Kupiłam od hodowcy samiczkę do samca, ale usłyszałam od kilku osób, że to samiec jest i chciałam się upewnić.
Ptak młody, około 3 miesięczny.
Witam
może to głupie pytanie, ale jestem świeży w tym temacie, te bardziej kolorowe to są samce, a ta żółto szara to samica?
i jeszcze , jakiej mutacji są te świergoty?
dzięki
może to głupie pytanie, ale jestem świeży w tym temacie, te bardziej kolorowe to są samce, a ta żółto szara to samica?
i jeszcze , jakiej mutacji są te świergoty?
dzięki
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, świergotki, mnichy
Też zawsze mam ten problem, to nie jest tak, że bardziej kolorowe pióra ma zawsze samiec w tym gatunku?
-
- Ptaki które hoduję: Nimfa
Pomoże ktoś miał być samiec ale podejrzewam że jednak może to być samiczka przy ogonie jasno ubarwiona. Post grzecznościowy.