Zaloty świergotek
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Borka
- Ptaki które hoduję: papużka falista, świergotka, nimfa
- Kontakt:
Zaloty świergotek
Mam dwie świergotki seledynowe i nie dawno zawiesiłam im budkę lęgową. Zainteresowanie ptaków jest duże co mnie cieszy. Ale ciekawa jestem jak się zachowują te papugi podczas zalotów. Ja zauważyłam że samiec odwraca się tyłem do samicy macha szybko ogonem i pokazuje swoją czerwoną plamę i domyślam się że to może być jakiś sposób zalotów.
Zapraszam miłośników papug www.napatyku.pl
- Borka
- Ptaki które hoduję: papużka falista, świergotka, nimfa
- Kontakt:
Minął już rok. Z tamtych zalotów niestety nic nie było. Samiczka wystraszyła się jednej nocy, wyszła z budki i wróciła dopiero rano.
Ale teraz jest nowa nadzieja :) Dokładnie za tydzień powinno się wykluć pierwsze młode spośród 4 jajek. Tym razem samiczka nie opuszcza jajek na krok heh.
Ale teraz jest nowa nadzieja :) Dokładnie za tydzień powinno się wykluć pierwsze młode spośród 4 jajek. Tym razem samiczka nie opuszcza jajek na krok heh.
Zapraszam miłośników papug www.napatyku.pl
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Borka, tu http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic.php?t=2863 masz obszerne info o świergotkach. Poczytaj , może w czymś to pomoże
I co wyszło z tych czterech jajek ?

I co wyszło z tych czterech jajek ?