Świergotka+ Rozella Białolica
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice
Świergotka+ Rozella Białolica
Chciałabym zapytać się czy trzymanie pary rozelli białolicych z para świergotek jest dobrym pomysłem, wiem, że oba ptaki mogą być raczej agresywne dla innych gatunków.
Ptaki trzymane byłyby w wolierze zewnętrznej, zastanawiam sie tylko czy moga żyć razem czy lepiej woliere przedzielić i każdy gatunek żył osobno.
Dzięki :)
Ptaki trzymane byłyby w wolierze zewnętrznej, zastanawiam sie tylko czy moga żyć razem czy lepiej woliere przedzielić i każdy gatunek żył osobno.
Dzięki :)
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
U mnie żyją razem i nawet razem gniazduja, ale wszystko zależy od ptaków, te się tolerują. Ale z innymi świergotkami walczą przez siatkę i rozelle i świergotki. Musiałam druga pare świergotek przenieś aby nie miały kontaktu przez siatkę
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, świergotki, rozelle, górskie, księżniczki walli
- Kontakt:
Witam!
To mój pierwszy post na forum. Jeszcze się nie przedstawiłem ale szykuję taki krótki opis tego co mam wraz ze zdjęciami i za kilka dni zamieszcze to na forum.
Chciałbym podłączyć się do tematu.
Obecnie rozbudowuję wolierę zewnętrzną w której trzymałem nimfy i świergotki. Zamierzam ją zrobć tak aby w jednej części były świergotki, w drugiej nimfy a do kolejnej zakupić właśnie rozelle białolice.
Klatki rozdzielone będą pojedynczą siatką.
I teraz moje pytanie. Czy mogę zrobić tak żeby nimfy siedziały w środkowej części a z jednej strony sąsiadowały ze świergotkami i z drugiej z rozellami?
Czy takie połączenie też jest nieprawidłowe?
To mój pierwszy post na forum. Jeszcze się nie przedstawiłem ale szykuję taki krótki opis tego co mam wraz ze zdjęciami i za kilka dni zamieszcze to na forum.
Chciałbym podłączyć się do tematu.
Obecnie rozbudowuję wolierę zewnętrzną w której trzymałem nimfy i świergotki. Zamierzam ją zrobć tak aby w jednej części były świergotki, w drugiej nimfy a do kolejnej zakupić właśnie rozelle białolice.
Klatki rozdzielone będą pojedynczą siatką.
I teraz moje pytanie. Czy mogę zrobić tak żeby nimfy siedziały w środkowej części a z jednej strony sąsiadowały ze świergotkami i z drugiej z rozellami?
Czy takie połączenie też jest nieprawidłowe?
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
aklorek pisze:Bardzo Dziękuje za odpowiedz, bo juz sie martwilem ze cala moja praca na marne a jestem wlasnie w trakcie budowania
Lepiej w trakcie niz po fakcie jest poprawić.(Tak mi się jakoś rymło

ale jeśli w przyszłosci (za rok,dwa) nimfy zamienisz na inny gatunek czytaj bardziej agresywny to wtedy będzie problem.Trzeba będzie przenosic ptaki lub je niepokoić jeśli trzeba będzie zakładać drugą siatke.JC pisze:Tak może być.
To tak tylko dla przemyslenia.