Konura słoneczna i jej hodowla
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: nierozłączki , falki , nimfy
Konura słoneczna i jej hodowla
Witam
Tak mało jest w internecie opisu tego gatunku i ich hodowli że chciałbym Was prosić w miarę możliwości o charakterystykę tego gatunku , warunków jakie trzeba spełnić aby trzymać te papużki.
Czy mogą przebywać w wolierze zewnętrznej przez cały rok ?
Cena mnie także interesuje , ile taka para papug może kosztowac , jak myślicie? A może ktoś ma takie papugi ?
Za wszelką pomoc z góry dziękuję
Tak mało jest w internecie opisu tego gatunku i ich hodowli że chciałbym Was prosić w miarę możliwości o charakterystykę tego gatunku , warunków jakie trzeba spełnić aby trzymać te papużki.
Czy mogą przebywać w wolierze zewnętrznej przez cały rok ?
Cena mnie także interesuje , ile taka para papug może kosztowac , jak myślicie? A może ktoś ma takie papugi ?
Za wszelką pomoc z góry dziękuję
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Konura słoneczna (Aratinga Jandaya) jak wszystkie konury jest bardzo hałaśliwym ptakiem więc jeśli masz mało wyrozumiałych sąsiadów to wybierz inny gatunek ptaków.Znajomy hodowca (Czechy) trzyma wszystkie konury(nie tylko słoneczne)w wolierach wewnętrzno-zewnętrznych gdzie część wewnętrzna jest ogrzewana.Woliery oczywiście metalowe.Cena młodego osobnika na dzień dzisiejszy (byłem u niego w ubiegłym tygodniu) 2200kć czyli ok 310zł
-
- Ptaki które hoduję: konura słoneczna
ja mam prawdopodobie samice, nie robiłam jej jeszcze testu DNA, ale zamierzam. W Irlandii kosztuje w granicach 250-500 Euro:/ hoduje swojego ptaka od pisklaka jako zwierze domowe, jest jeszcze młoda, bo ma ok 13tygodni, jest fantastycznym ptakiem:)
polecam stronę niestety anglojęzyczna avianweb.com duzo gatunków ptaków z opisami
polecam stronę niestety anglojęzyczna avianweb.com duzo gatunków ptaków z opisami
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Wiesz...bardzo bym chciał, ale niestety
zdjęcie pochodzi z wystawy w Olomuńcu...szczerze to bardziej podoba mi się konura złota, te trochę są za bardzo kolorowe...tylko że różnica w cenie jest ogromna...porywał się na nie nie będę 

www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
-
- Ptaki które hoduję: Kanuta słoneczna
Nimfa
Nierozłączni fleszery
Faliste
Najlepsza dopilnowania posesji lepsza od psa zrobi taki alarm tyle chałasu że każdy wie że ktoś wszedł na posesjie jeżeli nie masz wyrozumiałych sąsiadów to zapomnij o tym ptaku