gołab pomoc
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: konura słoneczna
gołab pomoc
Uratowałam młodego gołębia grzywacza przed psami i potrzebuję pomocy czym go karmic jest wypierzony ale jeszcze słabo lata i był pewnie jeszcze karmiony przez rodziców jak mam go karmić i czym moze strzykawką? proszę o pomoc gołębiarzy.
alik
-
- Ptaki które hoduję: konura słoneczna
Ale jest zestresowany i nie chce jeść czy na siłe mam mu otworzyć dziób czy poczekać az bardziej zgłodnieje? ale czy nie opadnie z sił narazie jest silny i broni się intensywnie, a mogę wodę podawać strzykawką moze pokarm tez tak spróbowac mu dawac? Czy jeśli uda mi się go wykarmić to czy potem mozna go wypuścić poradzi sobie w środowisku, czy tez do końca zycia musi juz byc w niewoli?
A tak odbiegając od tematu moja papuga jest zazdrosna o niego chociaz on jest wiekszy od niej to nie boji się jej
A tak odbiegając od tematu moja papuga jest zazdrosna o niego chociaz on jest wiekszy od niej to nie boji się jej
alik
-
- Ptaki które hoduję: nie hoduję żadnych, ale obserwuję je w papugarni
Od wiosny tego roku na mój balkon przylatują 2 gołębie miejskie-samica i samiec. Ptaki najczęściej przylatują pojedynczo, więc w pobliżu muszą mieć gniazdo. Karmię ich nasionami soczewicy, lnu, a także kaszą jęczmienną i płatkami owsianymi. Najchętniej zjadają pokruszony na kawałeczki biały ser. Chleba daję mało, bo wiem, że w okolicy jest kilka miejsc dokarmiania i tam chleba się najedzą. Co można im jeszcze dawać? Słyszałam, że wykę i nasiona wszystkich traw. Czy nasiona niektórych roślin motylkowych mogą być dla tych ptaków szkodliwe? Chodzi mi nie tylko o rośliny zielne, ale też drzewa i krzewy np. robinia akacjowa, moszenki i inne.
-
- Ptaki które hoduję: nie hoduję żadnych, ale obserwuję je w papugarni
Ponieważ tych roślin jest dużo na opuszczonych działkach i na obrzeżach miasta. Niestety jest tam mało ptaków, gdyż większość zadomowiła się w centrum, a tam z kolei jest mało roślin strączkowych a trawy są systematycznie koszone.
- Patryk2000
- Ptaki które hoduję: gołębie
- Kontakt:
Według mnie wszystkie nasiona można kupić przez internet. Jest mnóstwo sklepów z nasionami, dlatego też nie wiem czemu masz aż taki problem ze znalezieniem.
- Alicja23
- Ptaki które hoduję: kanarki
- Kontakt:
A podpowiesz gdzie najlepiej takowych poszukać?Patryk2000 pisze: ↑pt sty 27, 2023 11:10Według mnie wszystkie nasiona można kupić przez internet. Jest mnóstwo sklepów z nasionami, dlatego też nie wiem czemu masz aż taki problem ze znalezieniem.