Złamanie?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Rudosterki zielonolice
- Kontakt:
Złamanie?
Pojawił się kolejny problem z jedną z moich rudosterek.
Parę dni temu zauważyłem spuchniętą nogę u papugi, stało się to po nocy spędzonej poza klatką. Od niedzieli opuchlizna nie schodzi. Co prawda papuga chodzi ale dosyć nieporadnie operuje nogą, ma problemy z chwytaniem. Siedząc na żerdzi trzyma często nogę w górze.
Dziś byłem u weterynarza i niestety w mojej okolicy nikt nie zna się na ptakach, a moja rudosterka była pierwszym tego typu pacjentem.
Dostała porcję meloxykamu do dzioba. Nadal nie wiem czy to zwichnięcie czy złamanie.
Parę dni temu zauważyłem spuchniętą nogę u papugi, stało się to po nocy spędzonej poza klatką. Od niedzieli opuchlizna nie schodzi. Co prawda papuga chodzi ale dosyć nieporadnie operuje nogą, ma problemy z chwytaniem. Siedząc na żerdzi trzyma często nogę w górze.
Dziś byłem u weterynarza i niestety w mojej okolicy nikt nie zna się na ptakach, a moja rudosterka była pierwszym tego typu pacjentem.
Dostała porcję meloxykamu do dzioba. Nadal nie wiem czy to zwichnięcie czy złamanie.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Lekarz powinien zrobić zdjęcie rendgenowskie, i zależności od uszkodzenia odpowiednio usztywnić nogę. Taki zabieg powinien umieć wykonać bez problemów nawet wet. nie znający się na ptakach. Może powinieneś jeszcze raz pójść z papugą do weta.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Wojtek z Białegostoku polecał kiedyś jakąś klinikę , musisz poszukać tego na forum.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
WOJTEKZ pisze:Wojtek z Białegostoku polecał kiedyś jakąś klinikę , musisz poszukać tego na foru
Ona nic nie zrobi.
Na białostoczku zrobią rentgen i uśpią i jak trzeba zoperują.
Dwa razy usypiali mi papugi do rentgena wszystko OK.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.