Versele-laga - ktoś podaje ??

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
Agata82
Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided

Versele-laga - ktoś podaje ??

Post autor: Agata82 » śr paź 10, 2018 10:50

Na początek witam serdecznie, jestem Agata - nie posiadam jeszcze rudosterki, ale przygotowuję się ambitnie do jej zakupu.
Planuję zakup ręcznie karmionej rudosterki zielonolicej z hodowli rudosterek w Częstochowie. Czekam aktualnie, aż hodowca będzie jakieś miał - najwcześniej na święta.
Posiadałam w swoim życiu wiele papug (faliste, nimfy, modrolotkę czerwonoczelną i rozellę białolicą ). Pracowałam też kilka lat w sklepie zoologicznym. Kocham papugi nad życie.
Do tej pory karmiłam swoje papugi karmą Versele-Lagi odpowiednio dla małych i średnich papug, podawałam im też granulaty tej firmy. Jednak były to ptaki australijskie, czy ktoś karmi versele-lagą rudosterki ? Jakoś tak mam zaufanie do jakości tych produktów, ale może lepiej kupować coś zupełnie innego ?? Widzę, że kupujecie DELI NATURE nie znam tej firmy.

Awatar użytkownika
WOJTEKZ
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
Kontakt:

Post autor: WOJTEKZ » śr paź 10, 2018 12:16

Kiedyś karmiłem swoje papugi karmą Versele-Laga , wtedy była dostępna w torebkach 1kg. Z czasem opakowania zwiększyły do kilku kilogramów. Ten pokarm to taki ''mercedes'' wśród karm dla papug, zresztą i jego cena była dość wysoka. Ja miałem możliwość zakupu na łódzkiej giełdzie po cenach hurtowych. Z czasem na giełdę zaczęto sprowadzać pokarm firmy Deli Nature, robili to moi znajomi , którzy mieli sklep właśnie w Częstochowie. Ten pokarm praktycznie nie odbiegał jakościowo od Versele-Laga, za to różnił się ceną i to o wiele niższą. Moje papugi bardzo chętnie go zjadały wiec pozostałem przy Deli Nature i mogę go polecić jako dobry pokarm dla ptaków.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455

Awatar użytkownika
Agata82
Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided

Post autor: Agata82 » śr paź 10, 2018 12:42

Dziękuję pięknie za odpowiedź !! Faktycznie porównałam ceny i jestem w szoku jaka jest różnica. Ja podchodzę do tematu na bardzo poważnie - dla mnie zwierzątko w domu jest jak członek rodziny i też mu się coś należy od życia :) Papugi aktualnie nie mamy od maja tego roku - ale jest świnka morska i żywi się od początku versele lagą i masą zieleniny (ma 2,5 roku), ma cudowne futerko!! Napisałam do hodowcy od którego zamierzam kupić rudosterkę, czym je karmi i ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu odpisał tak : " Ja karmię Deli Nature nr. 68+ 10% dn64 + 10 % dn. 71"
No więc nie zamierzam nic zmieniać , skoro można kupować coś tak samo dobrej jakości, a taniej - to super!! Będzie więcej funduszy na zabawki dla niej :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie-zdrowie-hodowla Rudosterek”