Proso senegalskie

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
Agata82
Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided

Proso senegalskie

Post autor: Agata82 » czw sty 31, 2019 12:21

Czytam, że niektórzy z Was podają tylko proso senegalskie w klosach , zamiast ziarna luzem. Mam do was pytanie, gdzie kupujecie - jesteście zawsze pewni jakości.

Nie wiem, ja po tych stratach papug zrobiłam się chyba przewrażliwiona, zamówiłam dla Ruffiego proso w klosach, przychodzi to to w worku - nie boicie się , że ma gdzieś ukrytą pleśń, zwariuję chyba......

jak przechowujecie proso w klosach ??
Załączniki
51234307_2245426099005140_5388559505359372288_n.jpg

Awatar użytkownika
Rozalka:)
Ptaki które hoduję: Lilianki, rudosterka zielonolica

Post autor: Rozalka:) » czw sty 31, 2019 12:38

Ja czasami kupuję takie proso i zawsze jest ono w takim worku i dodatkowo jeszcze w kartonie. Regularnie nie kupuję, tylko czasem jak odwiedzę najbliższy sklep zoologiczny (co jest rzadkie), jak na razie przez internet jeszcze nie zamawiałam. Z taką jeszcze małą różnicą, że na ogół proso żółte kupuję, ostatnio pierwszy raz senegalskie. Co do przechowywania to ja zostawiam w takim worku w jakim było, ziarno może nie spleśnieje. Na koniec dodam, że jedynie Zenkowi nie podaję bo zamiast jeść to się tym bawi i za chwilę wszystko jest na dole klatki. Uznałam, że nie ma sensu bo widzę że w ogóle nie je, jest tylko fajna zabawa

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » czw sty 31, 2019 17:17

ja kupuje na olx. proso teraz zawsze jest w woreczkach bo sie obsypuje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie-zdrowie-hodowla Rudosterek”