Dzien dobry , mam na imie Ruda .....

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

szkot
Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
Kontakt:

Post autor: szkot » wt gru 09, 2008 09:19

Hmmm,ja mam samca i zdarza mu sie tak zachowywać jak Twoja Ruda Larry!Kiedy tylko mnie widzi przybiera taką oto pozycje!
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » wt gru 09, 2008 10:41

Szkoda tylko ,że nie widać zdjęcia które umieścił Larry...z opisów wynika,że nabrała do Ciebie zaufania bo u mnie takie zachowania są od początku.Nie koniecznie na mojej osobie ale do syna i męża przytula się cały czas.Uwielbia wchodzić pod kołnierzyk i przytulać się do szyi mrużąc przy tym oczy z zadowolenie,lubi wszelakie głaskanie czy to po skrzydłach, brzuchu czy szyi...Ty Larry mówisz o swojej ,że dziewczynka ,szkot ,że ma samca i mój syn też przyjął że jest to samiec...ciekawe na ile % jest to pewne ,że tak jest- bo przecież ani po wyglądzie ani po zachowaniu nie można tego rozpoznać :mrgreen:
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

Larry
Ptaki które hoduję: Rudosterka

Post autor: Larry » wt gru 09, 2008 11:46

http://images34.fotosik.pl/414/e1dee40f632cc4d5.jpg
w firefoxie widac, nie wiem czemu IE tego nie pokazal, zreszta Boguśka, tak samo jak twoja choinke,
ja jednak stawiam ze to samiczka, mysle ze samczyk nie dalby sie przygniatac, a ta najwyrazniej chciala zeby cos na niej bylo ;-)

wlasnie jestesmy na etapie nauki, ze smyranie za uchem i pod skrzydelkiem jest fajne, postep jest taki, ze na poczatku nie do pomyslenia bylo zeby ja dotknac, od razu szczypala, a teraz wytrzymuje 3-7sek i dopiero jak sie zorientuje, ze wlasciwie juz nadszedl odpowiedni moment to skubie ... w sumie niby ptaszor jest oswojony, przylatuje, troche sie przytula, ale jednak dzikus z niej, jest bojazliwa, jakikolwiek halas ja ploszy,
no i ma lekki uraz do dloni, troche w tym mojej zaslugi, ale powoli ucze ja ze zlapanie jest mimo wszystko przyjemne

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator

Post autor: Boguśka » wt gru 09, 2008 13:08

Rano choinka była potem się chyba coś posuło i po choince :-( no cóż poradzić na złośliwość rzeczy martwych.A co do rąk to za niedługo już nie będzie się tak ich bać.Musisz tylko zawsze przestać ją dotykać kiedy daje znak ,że już nie chce.Ja Ziomusia prawie nie głaszcze a on i tak do mnie przylatuje kiedy ide do niego,szanuje to że tego nie lubi odemnie :-P Ale czasem schyli główke na znak ,że moge go troche posmyrać po szyi ;-)

Larry
Ptaki które hoduję: Rudosterka

Post autor: Larry » wt gru 30, 2008 23:56

Musze sie pochwalic, moja Ruda zaczela mowic ludzkim glosem i to wcale nie na wigilie ;-)
w tej chwili powtarza juz dwa wyrazy "choć, choć" i "fruzia", co ciekawe nikt jej tego nie uczyl tzn czesto mowilismy do niej : no chodz, chodz do mnie, albo Fruzia chodz, a ta to podlapala :mrgreen:
oczywiscie nie jest to wyrazne i trzeba sie wsluchac, ale mysle, ze i tak bardzo szybko zaczela

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator

Post autor: Boguśka » śr gru 31, 2008 00:03

No to faktycznie uzdolniony egzemplarz Ci się trafił :mrgreen: Nasz najwięcej "gada"wieczorem jak już wraca do klatki, a synowie nie zwracają na niego uwagi.Tylko on gada po papuziemu i nic narazie nie można zrozumieć :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące Rudosterek”