Tosiek- Hodowca z Wieliczki.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Nastia93
Ptaki które hoduję: Papużki faliste, kanarek gloster

Tosiek- Hodowca z Wieliczki.

Post autor: Nastia93 » pt kwie 08, 2016 01:30

Witam wszystkich :) Od jakiegoś czasu poszukiwałam hodowli Rudosterek Zielonolicych. Sama pochodzę z Olsztyna ale wiem, ze jeśli ceni się jakość to najlepiej się przemęczyć do Krakowa.

Początkowo kontaktowałam się z P. Dominikiem, przekierował mnie do znanego wszystkim Henia. Niestety dowiedziałam się ze P. Henio sprzedał wszystkie sztuki tego gatunku niejakiemu Tośkowi z Wieliczki. Po rozmowie hodowca wydaje się miłą osobą, młode ptaki wykarmia ręcznie. Z tym że ich cena wydaje mi się bardzo niska jak na takie zabiegi. Mam zadzwonić za 3 tygodnie bo teraz ptaszki siedzą od około tygodnia na jajkach i dowiem się więcej. Wiem już teraz jednak, że bankowo przy cenie 300 zł, nie mam co liczyć na badania DNA. I teraz dylemat, kupić ptaka "na pałe" i samemu robić badania ( z forum mam linki do klinik)? Czy może za te trzy tygodnie zaproponować hodowcy aby zrobił takowe? Nie wiem czy u Rudosterek odznaczają się jakieś różnice w charakterach osobników odrębnych płci. Wolałabym jednak mieć kontrolę nad tym, czy wybieram babkę czy facecika :) Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Awatar użytkownika
wojtek
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: Senegalki
Kontakt:

Post autor: wojtek » pt kwie 08, 2016 06:34

za 2 tygodnie moje będą samodzielne
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pt kwie 08, 2016 17:29

Nastia93, skąd te ceny za zielonolice ?, z badaniami DNA mozna kupić za 250 -300zl.

Nastia93
Ptaki które hoduję: Papużki faliste, kanarek gloster

Post autor: Nastia93 » pn kwie 11, 2016 18:49

Al, przyznam że cena mnie jakoś specjalnie nie interesuje, widziałam oferty ptaków za 500, 600 i też za 150 zł. Najważniejsze jest dla mnie to, żebym potem nie pluła sobie w brodę, że źle wybrałam hodowcę i przywlokłam do moich ptaszonów jakieś dziadowstwo w postaci świerzbu itp :/

Awatar użytkownika
fotorobart
Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
Kontakt:

Post autor: fotorobart » sob kwie 16, 2016 19:55

Wacka kupiłem bez badań za 250 zl - styczeń 2012;
Kaśkę w 2013 marzec za 350 zl z badaniami;
Obie były dzikie, kupione u hodowcow w okolicy Krakowa.
Myślę, że aktualnie ceny nie są dużo inne

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące Rudosterek”