Moje rudosterki czerwonobrzuche
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
- Kontakt:
Moje rudosterki czerwonobrzuche
To lacznie teraz ile masz rudosterek? A tak w ogole to gratulacje udanych legow :) perlate to dla mnie najladniejsze z rudosterek :) te ich czerwone brzuszki :D masakra hehe maluszki sa swietne oby zdrowo rosly :)
- eriopus
- Ptaki które hoduję: Primolius maracana 1.1
Pionites melaocephala 1.1
Cacatua alba 0.1 - Lokalizacja: Wałbrzych
No dziś przeżylem moje piersze obraczkowanie. Pierwszy piskalk nie jest zaobraczkoany. Za duzego pietra miałem , że coś mu zrobie albo, że rodzice go porzucą. Maluchy od drugiej " uczłowieczonej " pary dziś zaobraczkowałem. Kurcze jakie to jest proste :) Hmmm no chyba , że jutro spadną :(

Teraz to już po ptakach ale zapytam :) czy to jest określone na której łapcepowinna byćobrączka?
No i ostatnie pytanie. Czy ktoś czipował rudosterki? Bo jedyny sposob na dorastajacego malca to czipowanie.

Teraz to już po ptakach ale zapytam :) czy to jest określone na której łapcepowinna byćobrączka?
No i ostatnie pytanie. Czy ktoś czipował rudosterki? Bo jedyny sposob na dorastajacego malca to czipowanie.
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
eriopus pisze: czy to jest określone na której łapcepowinna byćobrączka?
Moje maluszki mają założone obrączki tak jak było mi wygodnie, czyli i na prawej i na lewej łapce. Tak zakładałam w poprzednim lęgu i w tegorocznym też.
- eriopus
A wczoraj miałem oczywiście niespodziankę bo 2/3 obraczki spadły. Trzymała sie tylko u największego pisklaka. Więc od nowa zakladalem. Jak dzis znowu sie zsuna to poczekam chyba dzien lub 2 i spróbuje na nowo.
- eriopus
Od dziś wszystkie obrączki się trzymają :) Pisklaki na początku różnily sie wielkośćia a teraz jakoś wyrómały. Do odbioru już mam świadectwo wyklucia w niewoli :)
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
Ja nie wyrywałam piór, tylko zrobiłam to jak np. chorzy na cukrzycę robią sobie pomiar poziomu cukru. Kupiłam taki zestaw w aptece, przemyłam papudze łapkę czystą wodą, i na kułam leciutko od spodu łapkę i gazą wytarłam kropelkę krwi, do woreczka zamykanego na "taką strunę". Próbkę wysłałam do Wrocławia i otrzymałam wynik DNA. Zaznaczam że taki zabieg zrobiłam papudze która miała już 2 m-ce.
-
- Ptaki które hoduję: Afrykanka Ognistobrzucha, Nimfy
Jakoś urwała się relacja. Co słychać u młodzieży?
Wysłane przez tapatalk
Wysłane przez tapatalk