Identyfikacja papug
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Identyfikacja papug
Anna73, 95% papug nie zmienia upierzenia gdy dorasta, mlode mogą byc troszkę matowe, miec krótsze ogony, ale większosc wygladą tak samo jak dorosłe
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
oczywiscie ze jest to swiergotka seledynowa, samiczka- mutacja barwna
w linku który Ci dałam są papugi, wystarczy zobaczyc a pytanie o gatunek i pokazywanie nimfy, wygląda jak zabawa z twoje strony, ale rozumiem nie chce sie szukac bo jest ich tam kilkadziesiat jak nie wiecej, łatwiej wstawić zdjecie i zapytac
w linku który Ci dałam są papugi, wystarczy zobaczyc a pytanie o gatunek i pokazywanie nimfy, wygląda jak zabawa z twoje strony, ale rozumiem nie chce sie szukac bo jest ich tam kilkadziesiat jak nie wiecej, łatwiej wstawić zdjecie i zapytac
-
- Ptaki które hoduję: nie hoduję żadnych, ale obserwuję je w papugarni
Jak ktoś całymi latami interesuje się papugami i hoduje te ptaki, to łatwo rozpoznać charakterystyczne cechy danego rodzaju. Ja jestem początkująca. Kilka tygodni temu otworzyli papugarnię i próbuję dowiedzieć się czegoś na temat tych ptaków. Nie wiedziałam, że można tak oswoić ptaki. Sądziłam, że tylko niektóre drapieżne ssaki lubią towarzystwo ludzi.
Przesyłam kilka zdjęć papug do identyfikacji.
Przesyłam kilka zdjęć papug do identyfikacji.
-
wojtek pisze:Anna73, gdzie otworzyli tą papugarnię?
Papugarnia ,,Carmen'' w Szczecinie-czynna codzienie również w każde święto. Czy te 2 afrykanki to samiec i samica? Różnią się upierzeniem.
Nie wiem, czy z tego zdjęcia można rozpoznać jakiegoś ptaka. Chodzi mi o te dwie małe papużki siedzące na prawej ręce.
-
Miałam na myśli afrykanki z wcześniejszego postu (Papuga 2 i Papuga 3). A ta na zdjęciu obok kakadu to chyba białobrzuszka białobrzucha.
A ta papuga z tyłu (z ciemną głową) to jakaś afrykanka? Problem w tym, że nie widać całego ciała.
A ta papuga z tyłu (z ciemną głową) to jakaś afrykanka? Problem w tym, że nie widać całego ciała.
-
Chyba zrobię zdjęcie tej drugiej białobrzuszce jeszcze raz jak będę w papugarni. O ile ary mi na to pozwolą, bo z takim ciężkim ptakiem na ręce trudno robić zdjęcia. A te duże papugi chyba bardzo mnie lubią, bo często przylatują.
Na razie mam inne papużki do identyfikacji. Wszystkie 3 ptaki wyglądają na ten sam gatunek. Czy to są aleksandretty?
Na razie mam inne papużki do identyfikacji. Wszystkie 3 ptaki wyglądają na ten sam gatunek. Czy to są aleksandretty?