Szkarłatka królewska
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: szkarłatka, żako kongo
- Kontakt:
Re: Szkarłatka królewska
Witam, coś przygasł temat? Chciałbym odświeżyć, może jest ktoś kto ma na sprzedaż żółte?
cocoleo Piszę poprawnie po polsku.
Tym razem ja spróbuję podciągnąć temat.
Tak jak napisałem w powitaniu od niedawna jestem właścicielem tego pięknego ptaka.
Zastanawiam się nad karmą dla niego. Ptak jest młody ale nie pisklę - z maja 2017. Na razie mam jeszcze ziarno, które dostałem od hodowcy.
Nie wiem, czy kupować pokarm dla papug dużych czy średnich. Z uwagi na różnicę cen chętnie kupię od razu kilka kg. przez internet.
Jeżeli możecie cokolwiek pomóc to proszę napiszcie.
Oczywiście konkretne nazwy, marki to proszę na PW.
Tak jak napisałem w powitaniu od niedawna jestem właścicielem tego pięknego ptaka.
Zastanawiam się nad karmą dla niego. Ptak jest młody ale nie pisklę - z maja 2017. Na razie mam jeszcze ziarno, które dostałem od hodowcy.
Nie wiem, czy kupować pokarm dla papug dużych czy średnich. Z uwagi na różnicę cen chętnie kupię od razu kilka kg. przez internet.
Jeżeli możecie cokolwiek pomóc to proszę napiszcie.
Oczywiście konkretne nazwy, marki to proszę na PW.
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Mariusz3 zadzwoń najlepiej do sklepu hodowla papug Andrzeja Błachowicza, mają tam dobre mieszanki i zawsze służą radą, a właściciel to miłośnik i hodowca papug, więc najlepiej Tobie doradzi, sprzedaż prowadzą wysyłkową, ja tam najczęściej kupuję.
Witam, mam pytanie odnosnie mojej szkarłatki , posiadam samca od ok 9 lat , kupilam go od hodowcy jako recznie karmionego gdzie przebywal z innymi paputami przez co jak dla mnie jest półdziki , jest to ptak inteligentny przylatuje na zawolanie ladnie nawet nauczyl sie gadac przez te lata zyje z nami w domu latajac sobie wolno , ale od zeszlego roku nie jestem w stanie sobie z nim poradzic jest strasznie agresywny , caly czas probuje mnie atakowac i dziobiac az do krwi . Nie wiem co mam zrobic w takiej sytuacji , i jak pomoc i sobie jak i jemu , moze macie jakis pomysl albo rade , moze trzeba pomyslec nad woliera zewnetrzna i dodatkowym ptakiem . Pomozecie ? Z gory dziekuje za odpowiedzi kazda dla mnie bedzie wazna .
na sprzedaż nie mam ale chciałbym wprost przeciwnie dowiedzieć sie czegoś odnośnie hodowli - jak Ci się sprawują, na co zwracać uwagę aby zapewnić im jak najlepsze warunki?
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy, rozelle białolice, modrolotki czerwonoczelne, księżniczki tarczowe, szkarłatki królewskie
Chętnie podepnę się pod temat dot. hodowli, np. żywienia szkarłatek: jakie gatunki zbóż i w jakich proporcjach podajecie swoim ptakom; owoce i warzywa, zielenina itd.