Hodowla; kilka pytań
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Hodowla; kilka pytań
Zbieram informacje na temat hodowli w praktyce. Jeżeli ktoś odchował szkarłatki( no w to tutaj nie watpię) lub ma kontakt z kimś kto to odchowuje to proszę o podzielenie się następujacymi informacjami ( poniżej sa pytania).
Ważne jest dla mnie KAŻDY przypadek odchowu i jeżeli np. jakaś samica odchowała 3 razy to dobrze jest to opisać 3krotnie. A teraz pytania:
1.ile jajek złożyła samica?
2.ile było zalężonych?
3.ile młodych się wykluło?
4. ile młodych się wychowało?
Jako przykład podam mój pierwszy odchów:
1.6 jajek
2.6 zalężonych
3.2 młode
4.2 młode
Dzieki za informacje. Pozdrawiam
Ważne jest dla mnie KAŻDY przypadek odchowu i jeżeli np. jakaś samica odchowała 3 razy to dobrze jest to opisać 3krotnie. A teraz pytania:
1.ile jajek złożyła samica?
2.ile było zalężonych?
3.ile młodych się wykluło?
4. ile młodych się wychowało?
Jako przykład podam mój pierwszy odchów:
1.6 jajek
2.6 zalężonych
3.2 młode
4.2 młode
Dzieki za informacje. Pozdrawiam
-
- Ptaki które hoduję: szkarłatka, żako kongo
- Kontakt:
Witam a jak u Ciebie ze szkarłatkami w tym roku? Ile masz mlodych?
cocoleo
Piszę poprawnie po polsku.
-
- Kontakt:
Sorry, że tak późno odpisuję, 5 z dwóch par? Czy z jednej\choć to nie możliwe-praweda?\Gerard ja kupiłem dorosłą parę żako kongo pod koniec czerwca, w lipcu samica złożyła 4 jaja, 23 sierpnia wykluło się pisklę parę dni póxniej drugie. Byłem bardzo zdziwiony tym faktem, gdyż nawet w najskrytrzych marzeniach nie myślałem iż mógłbym rozmnożyć żako!!! Szkarłatkimoje okazały się saqmcami i muszę pomyśleć o partnerkach dla nich. Chciałbym kupić dwie samice z 07 - 06 roku. Gerard a co jeszcze hodujesz? interesuje mnie samiec 08 aleksandretty chińskiej, dwie samice szkarłatki 07, barnard samica 08-09 kragen, może masz coś z tego?
cocoleo
-
- Kontakt:
Gerard potrzebuję dorosłą samicę 3-4 letnia do samca szeka szkarłatki - masz a może wiesz kto ma?
cocoleo