płeć młodej aleksandretty
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
I mi to na samicę wygląda
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
-
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obroża
No ładnie :D
A po czym poznajecie że to samica?
Czy oprócz braku czarnej obroży są jeszcze jakieś inne znaki szczególne?
Porównywałem moją papugę ze zdjęciami z internetu... i w chwili gdy mój Julian jest wyprostowany to zarys obroży zaczyna się od dołu dzioba do okoła szyi, i jest on bardziej widoczny niż na fotkach jakie umieściłem.
Nie chce żebyście myśleli że na siłe chce widzieć samca:P
Dziękuje wszystkim za pomoc:D
A po czym poznajecie że to samica?
Czy oprócz braku czarnej obroży są jeszcze jakieś inne znaki szczególne?
Porównywałem moją papugę ze zdjęciami z internetu... i w chwili gdy mój Julian jest wyprostowany to zarys obroży zaczyna się od dołu dzioba do okoła szyi, i jest on bardziej widoczny niż na fotkach jakie umieściłem.
Nie chce żebyście myśleli że na siłe chce widzieć samca:P
Dziękuje wszystkim za pomoc:D
-
- Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
- Kontakt:
Po głowie idzie rozpoznać, po budowie niektórzy hodowcy rozpoznają. Czasami (moje samice obrożnych tak miały) że tam gdzie u samca jest czarna obroża u samic pozostaje jasne mejsce ;)
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna
Witam wszystkich mam ten sam problem ptaka kupiłem w styczniu jest z września 2012 ( tak powiedział hodowca ale nie ma obrączki chyba nie kłamał bo oko ma ciemne). Chciałbym mu zakupić partnera bądź partnerkę ale nie wiem czy to samiec czy samiczka Pan od którego go kupiłem powiedział że z dużą dozą prawdopodobieństwa będzie to samczyk ale oczywiście nie na 100%. Nie będę wyrywał mu piórek żeby wysłać na test DNA, może po prostu ktoś z forumowiczów coś o tej ptaszynie mi podpowie.
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna
Witam. Dwa tygodnie temu kupilam moja Fige ktora wczesniej byla zakupiona jako panna dla samca ale nie przypadli sobie do gustu. Pani od ktorej ja kupilam mowila ze ma jakie poltora roku i jet samica. Wyglada ze jeszcze wczesniej byla zle traktowana bo jest strasznie plochliwa. W zwiazku z tym nie mampewnosci jej plci ani wieku, niestety nie ma obraczki:( Ktos moze z Was mi doradzi jaka plec i wiek?
FIGA1981