Aleksandretty Wielkie pierwsze jajka

Ważnym czynnikiem jest prawidłowy dobór par lęgowych , warunki jakie stworzyliśmy ptakom oraz dużo cierpliwości ze strony hodowcy.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

pawlik16
Ptaki które hoduję: Nimfy , Papużki Faliste

Aleksandretty Wielkie pierwsze jajka

Post autor: pawlik16 » sob lut 27, 2016 18:44

Witam
Moje alki postanowiły zrobić mi psikusa i bez stymulacji oraz budki przystąpiły do lęgów.
Samiczka zniosła 5 jajek na ziemi (jajka zostały wyrzucone ) dodam ,że nie chciałem teraz lęgów.
Mam kilka pytań :
1. Na pierwszym jajku były delikatne ślady krwi , reszta jajek była już ok , czy jest to normalne
2 Czy para przystąpi do 2 lęgu w tym roku.
Chciałem je puścić na lęgi dopiero pod koniec wiosny początek lata.

Jeżeli był już taki temat to proszę o połączenie.

Awatar użytkownika
Grzegorz
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
Kontakt:

Post autor: Grzegorz » wt mar 08, 2016 11:04

Czasami nie ma pewności kiedy papugi chcą iść w lęgi. To że Ty chcesz inaczej nic tu nie da. Czy pójdą raz jeszcze? Być może tak. Zawieś budkę i zobaczysz, jest jeszcze wcześnie więc są duże szanse że tak. Zazwyczaj wszystkie ptaki mają swój okres lęgowy na wiosnę, a Ty chcesz im zmienić tryb życia.

Jeżeli był już taki temat to proszę o połączenie to Ty powinieneś to sprawdzić a nie dodawać komuś pracy.
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Hodowla i Rozmnażanie Aleksandrett-(psittacula)-”