2 aleksy oswojony i nie oswojony - czy się rozmnożą
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
2 aleksy oswojony i nie oswojony - czy się rozmnożą
Witam mam pytanko posiadam alekse wielką oswojoną przychodzi daje się głaskać i zaczyna cos podgadywać , ostatnio dokupiłem jej 2 letniego samca i moje pytanie brzmi czy będą one miały małe bo gdzieś usłyszałem że oswojona samica nie będzie miała małych czy to prawda
No oki ale ona zamiast się plaszceć przed samcem to przylatuje do mnie na ramie i sie płaszcy u mnie .. Mam ja odganiać czy ja głaskac
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Przede wszystkim misi być z samcem w wolierze. Po drugie jak przyjdzie na nią czas to nie będzie taka skora do miziania sie tobie. Po trzecie samiec 2 letni jest jeszcze za młody na lęgi nie wiem w jakim wieku jest samica.
nie moga byc wypuszcone non stop na mieszkanie???
- El.
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe
Jeżeli chcesz się dochować przychówku, to musisz ograniczyć ich loty, wpuść je do jednej woliery niech się do siebie przekonają , i wstaw budę to powinno samice troszeczkę za stymulować do lęgów, i do większej "miłości" do samca. Natomiast tak jak powiedział coco39, samiec 2 letni jest jeszcze za młody na lęgi.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
są oby dwoje z 2012 to moze jeszcze niech sobie lataja przez rok i dopiero je wsadze do 1 woliery co myslicie jaki wik musi miec samiec a jaki samica
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrozna
Podobno musza byc wieku 3 lat conajmniej bo jest duze ryzyko zaparcia jaja u samicy a samiec to nie wiem czemu nie moze byc 2 letni, mozliwe ze nie bedzie karmil ale co do samca to nie jestem pewien
Diesel Power
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
Radosław pisze:są oby dwoje z 2012 to moze jeszcze niech sobie lataja przez rok i dopiero je wsadze do 1 woliery co myslicie jaki wik musi miec samiec a jaki samica
W jednej wolierze czy klatce mogą być już teraz. Natomiast w przyszłym roku po prostu zaczniesz ptaki stymulować do lęgów.
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.