Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
bartezbb13 pisze:troche sie pomyliłem bo ptak ma 1,5 do 2,5 ponieważ doliczyłem już do września...
bartezbb13 pisze:skąd wiesz ze to był któryś tam lęg?!
bartezbb13 pisze:mam w domu, w wolierze nimfy jedna biała a druga ciemna i... maja ok. 6 lat a co najbardziej mnie dziwiło to, że było ok 4-5 lęgów nic się nie wykluwało tylko raz, ale piskalak zmarł... a teraz w kadłubie jest 5 jajek z czego jedna papuga ;) (wykluła się 32 dni temu) jest już ok jednak nadal nie wylatuje i(...)..
(Wytłuszczenie moje - haaszek)bartezbb13 pisze:Witam! To ja Bartek! Mam problem:
Mam 3 nimfy: Samca, samiczkę i pisklę (nie wiem jaka płeć :] )
I zaszła następująca sytuacja: ;(
Młoda papuga chyba próbowała latać, lub rodzice ją wyrzucili z kadłuba i zawsze jest na dnie woliery i zawsze idę ją wsadzać do kadłuba, jednak sytuacja się ciagle powtarza... A jak papuga jest na dnie to rodzice ją mają w... (no właśnie) mają ją gdzieś :(
Ojciec powiedział (są na wakacjach, a ja mam się zajmować ptaszyną) aby wyciągnąć parce jajka i wsadzić tam młodą... ale sytuacja znów się powtórzyła...:( jestem załamany.. ale jest też jeden fakt.. papuga ma dość dużo dni.. ok.40-50 a ma tylko ;( LEKKO opierzony ogonek i skrzydełka.. reszta łysa TOTALNIE.. boję się o nią bo to pierwsza papużka, która się wylęgła i nie zdechła (były jeszcze 2 ale po tygodniu zdechły) :( Co robić... Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi! możliwe, że rodzice ją skubią?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości