Pojenie i karmienie przez strzykawkę dorosłej nimfy

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

minerwa85
Ptaki które hoduję: nimfa

Pojenie i karmienie przez strzykawkę dorosłej nimfy

Post autor: minerwa85 » sob kwie 20, 2013 14:32

Bardzo proszę o pomoc.
Co jaki czas podawać dorosłej nimfie wodę z rozcieńczonym antybiotykiem i w jakich ilościach (strzykawka insulinowa 40 ml) ?
Co jaki czas podawać papudze jedzenie - papka z kaszki mannej i jaglanej – rozdrobione i rozcieńczone wodą (strzykawka 2 ml) ?
Papuga choruje od trzech dni. W piątek byłam z nią u weterynarza, który nie potrafił zdiagnozować co jej jest i zalecił stosowanie w domu antybiotyku (na szklankę wody – kapka antybiotyku, którego nazwy nie podano mi do wiadomości). W gabinecie była nad wyraz ożywiona, spacerowała, zachowywała się normalnie, stąd zdziwienie lekarza moją wizytą. Po powrocie do domu, papuga powróciła do poprzedniego stanu. Nie pije sama, dlatego próbuję ją poić strzykawką. Nie je, stąd pomysł podawania jej wspomnianej wcześniej papki. Jest osowiała. Była hałaśliwym ptakiem, teraz dwa razy na dzień zaskrzeczy i to wszystko. Przesypia cały dzień i noc, nie ma nawet specjalnie siły bronić się przed strzykawką z pokarmem.

Byłabym wdzięczna za poradę, ile nimfa powinna dziennie wypić i zjeść. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
wojtek
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: Senegalki
Kontakt:

Post autor: wojtek » sob kwie 20, 2013 16:53

Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.

minerwa85
Ptaki które hoduję: nimfa

Post autor: minerwa85 » sob kwie 20, 2013 17:45

Dziękuję za odpowiedź.

ODPOWIEDZ