zako strasznie wyskubane

Będziemy omawiać co zrobić żeby nasza papuga żako czuła się bardzo dobrze- i jak zadbać o to żeby dożyła z nami razem ( 80-lat )

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

wdowka13
Ptaki które hoduję: Zako kongijskie
Kontakt:

Post autor: wdowka13 » pt lut 26, 2010 13:12

witam dzisiaj mi sie udalo zrobic poli fote taka w miare jak juz dostala puszku na brzuszku
Załączniki
ABCD0003.JPG

Awatar użytkownika
pabloj
Ptaki które hoduję: Aleksandretty
Kontakt:

Post autor: pabloj » pt lut 26, 2010 13:20

wdowka13, oby tylko tak dalej, Poli jeszcze przebiera piórka i świeży puszek? jak to wygląda przez cały dzień, chodzi mi głównie o to czy dalej ma pociąć do tego głupiego cięcia i skubania piórek. :roll:
"Ludzie stoją niżej od papug, niezależnie od wysokości żerdzi." :)
http://www.garnek.pl/pabloj/a

wdowka13
Kontakt:

Post autor: wdowka13 » pt lut 26, 2010 15:03

oj ma ale u mnie w domu zawsze ktos jest i praktycznie papugi nie zostaja same ale ja mam sposob na nia jak zaczyna sie skubac bo trzeba dobrze przypatrzec sie bo jest tak ze czasami czysci piora a to wyglada jakby je skubala ale mam sposob taki ze powiem ,,poli tany tany ,, a ona zapomina o skubaniu i tanczy bo napoczatku klaskalam w dlon ale kuba szybko sie nauczyl tego dzwieku i poli przestala na niego reagowac ale tera mam tylko dobre mysli :mrgreen:

Awatar użytkownika
Robi
Ptaki które hoduję: zako ary lorysa gorska
Kontakt:

Post autor: Robi » pt lut 26, 2010 22:02

Witam.
Czy cos wiadomo na temat drugiego zaczka? czy jest nadal do sprzedania i czy myslicie o zbiorce pieniadzy dla osoby( czy dolozeniu brakujacej sumy) ktora moglaby sie nia zaoopiekowac?
Kazdy miesiac to poglebienie sie problemu ktory moze kosztowac w przyszlosci i zycie ptaka.
Moj e - mail w profilu.
Pozdrawiam
Lidia
Lidia

wdowka13
Kontakt:

Post autor: wdowka13 » śr cze 23, 2010 09:55

witam was wszystkich po dlugiej nie obecnosci jakos tak czasu nie mialam praca zwierzyniec dzieci a jeszcze zaczelam prawko na motor robic wiec nie mialam na nic czasu ale juz wszystko wraca do normy papugi wiekszasc czasu spedzaje na dworze bo jest taka pogoda ktora na to pozwala . Co do trzeciej papugi mam ja w domu nie wiem jak dlugo bo ta kobieta wyjechala a mnie sie zapytala czy sie nia zajme jakis czas minelo juz 2 miesiace a ona sie nie odzywa to nic jej strata a co do koko jest strasznie dziki wogole nie wychodzi z klatki ale mam dobra wiesc nie dziobia sie z poli w koncu przez kilka lat mieszkali ze soba kolo siebie poznie zrobie dokladne fotki to je tu wstawie nie wiem jak ta kobieta sie nie zglosi to bedzie trzeba szukac koko nowego domu dlatego ze ja nie mam tylko papug jeszcze mam legwana 3 psy ryby i tez innym zwierzakom trzeba poswiecac czas

Awatar użytkownika
pabloj
Ptaki które hoduję: Aleksandretty
Kontakt:

Post autor: pabloj » śr cze 23, 2010 11:51

może czeka tylko aż doprowadzisz koko przez kilka miesięcy i przyjdzie jak po swoje... koniecznie wstaw zdjęcia wszystkich podopiecznych ;)
"Ludzie stoją niżej od papug, niezależnie od wysokości żerdzi." :)
http://www.garnek.pl/pabloj/a

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » pt maja 13, 2011 06:04

Wdowka 13 , od ostatniego Twego wpisu za chwilkę minie już rok ...
Jak się mają sprawy z tym drugim żaczkiem od kobiety ?( Koko mu chyba na imię ? ) Nadal jest u Ciebie ?
A jak się miewa Poli - czy nadal wyrywa piórka ?
Napisz proszę choć parę słów jak się sprawy potoczyły.

wdowka13
Kontakt:

Post autor: wdowka13 » pt maja 20, 2011 14:32

witajcie przepraszam ze tak dlugo mnie nie bylo nie mam dobrych wiadomosci ta kobieta zabrala koko a poli napisze odrazu zmarla :cry: nie chorowala nic bylo wszystko ok do ostaniego dnia bawila sie tanczyla pewnego dnia wrucilam z pracy i jak zwykle kawa siadalam w fotelu i zaczynalam gadac do zaczkow a wtym dniu poli jakas taka osowiala co zaznaczam dzien wczesniej bylo wszystko ok i zdazylam ja wyjac z klatki zaczela mi mdlec na rekach dlugo nie myslacza poli i do weta i nie dojechalam umarla mi na kolanach zajechalam do weta i muwie juz jak umierala to dostala drgawek moj blad bo nie zrobilam sekcji ale tak jakos wczesniej odszedl moj pies tez o tym pisalam a nie robilam sekcji bo nie myslalam nawet wrucilam wszybko do domu i za kube i jechalam juz do szczecina jak najszybciej zeby go zbadali ale z kuba wszystko naszczescie ok tylko smutno mu bo zostal sam dletego nie wchodzialm tu nawet nie bylam u tej kobiety jesli sa jakies bledy w tekscie przepraszam

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Troska o zdrowie/pierwsza pomoc-”