nimfy parka
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: nimfy
nimfy parka
witam kupilem samca nimfe okolo 2,3 lat po 9 miesiaca dokupilem samice ktora ma okolo 1,5 roku.Siedza w klatce kazda na osobnym patyku jednak czasami jest tak ze samica przyjdzie do samca i sie zaleca a on ja dziobie i wyglada to na dosc grozne ale nic sie zlego nie dzieje.W tym jest problem ze gdy samica zejdzie na do klatki i samiec tak samo wyglada jak by sie dogoadywali samiec ja zaczepia a ono stoi blisko niego i jest spokoj.Ale jak znow powroca na kije to samiec ide do niej i ja dziobie a ona ucieka albo oddaje mu i nie wiem czy jest jakis sposob zeby pogodzic ich(odrazu pisze w klatce nie ma budki do legow i trzeba dodac ze ta samica niedawno miala juz male papuzki ale z innym samcem).PROSZE O POMOC Z GORY DZIEKUJE
- zby60
- Ptaki które hoduję: kiedyś hodowałem nimfy
- Kontakt:
Wstaw budkę lęgową, podawaj jajko, kiełki i sepię. To powinno coś zmienić w zachowaniu nimf. Wypuszczaj parę na wspólne loty. Wszystko wskazuje na to, że samiec będąc przez 9 miesięcy sam uznaje drążek, na którym siedzi wyłącznie za swój i dlatego odpędza samicę. Na neutralnym terytorium poza klatką sytuacja powinna wyglądać inaczej.