Sąd wziąć partnera/kę dla mojej nierozłączki?

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Snadzial
Ptaki które hoduję: Papugi nierozłączki
Kontakt:

Sąd wziąć partnera/kę dla mojej nierozłączki?

Post autor: Snadzial » śr cze 16, 2010 18:56

Szanowni forumowicze.
Tydzień temu stałem się przez przypadek właścicielem papużki nierozłączki. Dziwne sformułowanie przez przypadek ale tak właśnie było. Wchodzę na strych a tam papuga się drze. Jako że uratowałem tego wyjątkowego ptaka od śmierci, od razu go polubiłem. Teraz chciałbym dobrać mu/jej partnera ale mam problem. W mojej okolicy nie ma sklepów zoologicznych, w których można dostać papugę nierozłączkę nie mówiąc już o kojarzeniu par. Dlatego też zwracam się z prośbą o pomoc do Was aby ktoś wskazał mi jakiegoś hodowcę, który mógłby mi pomóc. Jestem ze Strzelec Opolskich więc może jest tu w okolicy ktoś kto mógłby mi pomóc. Chciałbym aby u mnie w domu zagościła parka nierozłączek i koniecznie chciałbym aby był to samiec i samica. Nie wiem czy obecna papuga miała wcześniej partnera ale to jest jakby mniej ważne. Chociaż na razie nie chciałbym ich rozmnażać, to chciałbym żeby był to ZDROWY związek.

glizda177
Ptaki które hoduję: lora wielka aleksandretty patagonki senegalki żako kakadu

Post autor: glizda177 » śr cze 16, 2010 19:18

jest dużo hodowców wartych polecenia ja znam Pana Eugeniusza ma cudowne papugi i ma nierozłączki www.mojehobby.org to jego strona spytaj jest to bardzo pomocny człowiek określi pewnie płeć nierozłączki którą posiadasz .Ja mam 10 sztuk tych papug ale młodych jeszcze nie mam .
pozdrawiam ja i moje wesołe stado:)
http://www.garnek.pl/agi77/a

szkot
Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
Kontakt:

Post autor: szkot » śr cze 16, 2010 19:29

W ogole jaka to nierozłączka co? Jaki gatunek?Ja polecam pana Leszka Jóźwiaka z okolic Poznania.
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!

sebastian
Ptaki które hoduję: nimfy białogłowe, nierozłączki,aleksandretty,modrolotki, gołąbki,konury
Kontakt:

Post autor: sebastian » śr cze 16, 2010 19:35

najlepiej wstaw zdjęcie ptaszka wtedy będzie wiadomo. co do Leszka Jóźwiaka to mam wszystkie ptaki od nigo i jeste zachwycony.
pozdrawiam sebastian

Snadzial
Kontakt:

Post autor: Snadzial » czw cze 17, 2010 21:36

Oto moja znajda. Na moje niedoświadczone oko to samiec ale jak ktoś się z tym nie zgadza to proszę o informację. No i nadal proszę forumowiczów o pomoc we wskazaniu kogoś z okolicy Strzelec Opolskich ( ew woj. Opolskiego) kto mógłby mi dobrać do pary papużkę ( najlepiej innej maści ale tak żeby w przyszłosci mogło być z tego potomstwo).
Załączniki
pap.JPG
Mój orzeł

Awatar użytkownika
misia458
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Rudosterki
Kontakt:

Post autor: misia458 » czw cze 17, 2010 22:09

Ekspertem nie jestem :-)
Na 90% sądzę że jest to samiec.
Ale niech się wypowiedzą mądrzejsi :lol:
Kochać zwierzęta to nie znaczy "być śmiesznym"

http://www.garnek.pl/anet00

glizda177
Ptaki które hoduję: lora wielka aleksandretty patagonki senegalki żako kakadu

Post autor: glizda177 » pt cze 18, 2010 12:39

ja tylko przez kość mostkową bym rozpoznała a z wygladu nie potrafie :)
pozdrawiam ja i moje wesołe stado:)
http://www.garnek.pl/agi77/a

kopi
Ptaki które hoduję: papugi

Post autor: kopi » pt cze 25, 2010 09:59

Jeżeli nie masz jeszcze parki, to gdybyś wybierał się do Wrocławia, to miałbym dla niego lub dla niej partnerkę/partnera.

koli
Ptaki które hoduję: nierozłączki,faliste,nimfa

Post autor: koli » pn cze 28, 2010 18:34

Jestem ze strzelec op. i polecam pana Jałowego który mieszka przy ulicy osiedle

ma dużo różnych nierozłączek

Snadzial
Kontakt:

Post autor: Snadzial » pn lis 22, 2010 21:09

Szanowni forumowicze.Dużo się zmieniło od ostatniej mojej wizyty na forum. Były dobre chwile ale także tragiczne.
Po wielu poszukiwaniach udało mi się zakupić cytrynkę Krysię i długo nie musiałem czekać na potomstwo. Moja parka dochowała się dwóch zieloniaków i dwóch żółciaków. W chwili obecnej z młodych została mi już tylko jedna mała samiczka. Resztę gagadków oddałem w dobre ręce.
Niestety dwa tygodnie temu po walce z chorobą musiałem uśpić u weterynarza mojego znajdę Gagana. Po niewiele dającej terapii antybiotykowej weterynarz zdecydował się na prześwietlenie. Stwierdził sporych rozmiarów niezidentyfikowaną plamkę i powiedział że albo z kilka dni sam z wycieńczenia odejdzie z tego świata albo go uśpię. Decyzja mogła być tylko jedna. Teraz została mi bardzo doświadczona ale młoda mama dla której obecnie szukam kilkuletniego partnera( 2-4letniego) koniecznie w kolorze zielonym. Jeśli ktoś miałby takiego samca to chętnie odkupię/ przyjmę.
Ktoś wspominał o Panu Jałowym ze Strzelec Opolskich. Czy macie do niego namiary? Albo jak brzmi pełne nazwisko to go jakoś znajdę...

ewahejduk
Ptaki które hoduję: nierozłączki

Post autor: ewahejduk » wt lis 23, 2010 10:22

koli pisze:Jestem ze strzelec op. i polecam pana Jałowego który mieszka przy ulicy osiedle

ma dużo różnych nierozłączek
tu jest jasno napisane gdzie go znaleźć a poza tym poszukaj w internecie spisu hodowców ewentualnie coś na styl nierozłączki opolskie i coś powinno wyskoczyć

Snadzial
Kontakt:

Post autor: Snadzial » ndz gru 26, 2010 20:20

Kurcze.
Wszystko fajnie tylko ulica Piastów Śląskich to nie ulica a osiedle gdzie jest kilkanaście bloków.
Przydałoby się jakieś dokładniejsze namiary na Pan Jałowego. Czy ktoś ma telefon do tego Pana?

Gardenia
Ptaki które hoduję: mewki japońskie

Post autor: Gardenia » pn gru 27, 2010 18:59

Na www.canaria.pl jest między innymi spis hodowców. Giełda w Ostrowie Wielkopolskim odbywa się w pierwszą sobotę miesiąca. Hodowcy przyjeżdżają nawet z dość odległych okolic.Można zadzwonić i się umówić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla nierozłączek”