Nierozłączki Fischera. Brak kopulacji u parki.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Dorian
Ptaki które hoduję: nierozłączki Fishera

Nierozłączki Fischera. Brak kopulacji u parki.

Post autor: Dorian » pn maja 05, 2014 18:46

Witam!

Mam dobraną parę nierozłączek Fischera.
Pomimo, że ptaki mieszkają ze sobą w klatce już miesiąc, smyrają się wzajemnie,
latają razem po mieszkaniu i robią wszystkie swoje papuzie sprawy w wielkiej zgodzie - nawet jedzą i piją wspólnie i jednocześnie z jednego pojemnika, do tej pory nie zachodziło pomiędzy nimi do kopulacji.

Co więcej samica którą kiedyś miałem, pomimo, że była sama co jakiś czas znosiła mi niezapłodnione jajko.
"Nowa" samiczka do tej pory nic nie zniosła.
Ptaki są regularnie puszczane na loty, mają codzienny dostęp do owoców i/lub warzyw, co jakiś czas dostają gotowane jajko, zieleninę.
Po kształcie głowy, widzę, że to samica. Jednak dla pewności proszę ekspertów o weryfikację.
Edit: Ptaki na razie nie mają budki. Na rynku widzę dziesiątki różnych budek. Bardzo proszę o doradzenie w sprawie rozmiarów budki dla nierozłączki Fischera, oraz napisaniu czy budka ma być pionowa czy pozioma.
Załączniki
Obraz 175a.jpg

Awatar użytkownika
apol
Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne

Post autor: apol » pn maja 05, 2014 18:59

Co do płci to Ci nie pomogę ale do swoich czerwonoczelnych używam budek do Nimfy takich kupnych i jest oki
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » wt maja 06, 2014 09:12

MoZe danie budki spowoduje ze ptaki zaczną kopulować, teraz nie mają po co :-P Jednak budka, znoszenie do niej materiału stymuluje do lęgów

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla nierozłączek”