Nie moge odróżnić samca od samicy
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Re: Nie moge odróżnić samca od samicy
Dziękuję bardzo za pomoc. Tak mi się właśnie wydawało że wszystko to samce byłam pewna jednej pary(której zdjęć nie wstawiłam) a ta żółta to też samiec będzie czy może samiczka. Bo na razie to trudno po tej woskowce stwierdzić bo to młoda papuga z mojego pierwszego lęgu.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
u żółtych to nigdy nie wiadomo jakiej są płci i, tu wioskowka niewiele mowi, bo obie płcie maja ja w podobnym kolorze
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie będę obserwować dobrze jakby była samiczka bo jak się okazało mam 5 samców i jedna białą samiczkę. A miało być 3 samiczki i 3 samców
Dziękuję bardzo za pomoc. Tak mi się właśnie wydawało że wszystko to samce byłam pewna jednej pary(której zdjęć nie wstawiłam) a ta żółta to też samiec będzie czy może samiczka. Bo na razie to trudno po tej woskowce stwierdzić bo to młoda papuga z mojego pierwszego lęgu.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
mloda samiczka tez ma bladoniebieską woskowke, ale ma jane- biale wokól otworów nosowych u samca jest jednolity kolor
no właśnie kolorystyka i rozmieszczenie kolorów dają najłatwiejszy sposób na rozróżnienie
Witam.
Czy pomoże mi ktoś odróżnić płeć myślę że to młode samczyki będą ale nie jestem pewna.
Czy pomoże mi ktoś odróżnić płeć myślę że to młode samczyki będą ale nie jestem pewna.