PROBLEM Z PICIEM WODY

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

KAMA720
Ptaki które hoduję: papużki faliste

PROBLEM Z PICIEM WODY

Post autor: KAMA720 » czw kwie 15, 2010 21:31

Mam papuzki od tygodnia,maja duza klatke a w niej wszystko co potrzeba ,bez zbednych rzeczy. Widac ze jest im tam dobrze,jedza,bawia sie itd ale......ani razu nie pily wody.Nawet tam nie zajrzaly. Widzialam w sklepie ze pojemniczki na wode i jedzenie ktore tam mialy ,byly wewnetrzne. Takie same zamontowalam w swojej klatce,ale moje papuzki nie pija :( .Nie wiem co mam robic,boje ze brak wody moze im powaznie zaszkodzic.Poradzcie co robic.

Awatar użytkownika
haaszek
Kontakt:

Post autor: haaszek » czw kwie 15, 2010 21:40

Papużki generalnie piją mało. Mogłaś nie zauwazyć. Czy poidełka są na wysokości żerdzi gdzie najchętniej siedzą papużki czy na dole klatki?
Te poidełka to takie plastikowe rurki czy miseczki? Może na razie postaw dodatkowo na dnie klatki podstawkę z wodą, byle nie pod żerdziami, żeby jej od razu nie zabrudziły. Pamiętaj o jej codziennej (a czsem i częstszej) wymianie.

KAMA720

Post autor: KAMA720 » czw kwie 15, 2010 21:47

Pojemnik na wode nie jest w ksztalcie rurki,ale pojemniczka. Zamontowalam ja przy żerdzi na ktorej w zasadzie nie siadaj.Moze powinnam zmienic miejsce...hmmmm.Ale mimo wszystko dziekuje za odpowiedz. Bede probowac wszystkiego, nie chce by cos sie stalo moim skrzydlatym przyjaciolom.

Awatar użytkownika
haaszek
Kontakt:

Post autor: haaszek » czw kwie 15, 2010 21:58

Jeśli wisi za nisko może być problem, bo ptaki raczej niechętnie (zwłaszcza na początku) schodzą na dno klatki. Dlatego dobrze jest na początku karmidełka i poidełka wieszać koło ulubionej żerdki (zazwyczaj jest to ta umieszczona najwyżej w klatce)

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » pt kwie 16, 2010 05:42

KAMA720, oprócz tego, co napisała Haaszek, poczytaj temat o wodzie : http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic.php?t=1039

KAMA720

Post autor: KAMA720 » pt kwie 16, 2010 12:51

Dzis zamontowalam dodatkowy pojemnik z woda przy ulubionej zerdzi,ciekawa jestem czy to cos da...oby,tyle dni bez picia :shock: mam nadzieje ze nie padna :!: :!: moze podam im jeszcze tarte jablko

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pt kwie 16, 2010 14:03

KAMA720, To że Ty nie widzisz jak piją wcale nie oznacza, ze tego nie robią im wystarczy kilka kropel. Więcej wyparuje niż one wypiją z pojemnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla papużek falistych”