PROBLEM Z PICIEM WODY
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: papużki faliste
PROBLEM Z PICIEM WODY
Mam papuzki od tygodnia,maja duza klatke a w niej wszystko co potrzeba ,bez zbednych rzeczy. Widac ze jest im tam dobrze,jedza,bawia sie itd ale......ani razu nie pily wody.Nawet tam nie zajrzaly. Widzialam w sklepie ze pojemniczki na wode i jedzenie ktore tam mialy ,byly wewnetrzne. Takie same zamontowalam w swojej klatce,ale moje papuzki nie pija :( .Nie wiem co mam robic,boje ze brak wody moze im powaznie zaszkodzic.Poradzcie co robic.
- haaszek
- Kontakt:
Papużki generalnie piją mało. Mogłaś nie zauwazyć. Czy poidełka są na wysokości żerdzi gdzie najchętniej siedzą papużki czy na dole klatki?
Te poidełka to takie plastikowe rurki czy miseczki? Może na razie postaw dodatkowo na dnie klatki podstawkę z wodą, byle nie pod żerdziami, żeby jej od razu nie zabrudziły. Pamiętaj o jej codziennej (a czsem i częstszej) wymianie.
Te poidełka to takie plastikowe rurki czy miseczki? Może na razie postaw dodatkowo na dnie klatki podstawkę z wodą, byle nie pod żerdziami, żeby jej od razu nie zabrudziły. Pamiętaj o jej codziennej (a czsem i częstszej) wymianie.
- haaszek
- Kontakt:
Jeśli wisi za nisko może być problem, bo ptaki raczej niechętnie (zwłaszcza na początku) schodzą na dno klatki. Dlatego dobrze jest na początku karmidełka i poidełka wieszać koło ulubionej żerdki (zazwyczaj jest to ta umieszczona najwyżej w klatce)
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
KAMA720, oprócz tego, co napisała Haaszek, poczytaj temat o wodzie : http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic.php?t=1039
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
KAMA720, To że Ty nie widzisz jak piją wcale nie oznacza, ze tego nie robią im wystarczy kilka kropel. Więcej wyparuje niż one wypiją z pojemnika.