Dlaczego samiczka sie tak zachowuje ?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Faliste
Dlaczego samiczka sie tak zachowuje ?
Witam
mam dwie samiczki i samca jedna z samiczek zaczeła wyciagac sciolke z budki legowej co to oznacza ?? czy jest tej sciolki za duzo ?? czy samiczka jest gotowa do rozrodu ??
z góry dzieki za odpowiedzi
mam dwie samiczki i samca jedna z samiczek zaczeła wyciagac sciolke z budki legowej co to oznacza ?? czy jest tej sciolki za duzo ?? czy samiczka jest gotowa do rozrodu ??
z góry dzieki za odpowiedzi
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Falistym w zasadzie do wysiadywania jajek wystarczy wyprofilowane dno budki bez żadnej ściólki. Ściółkę dokłada się do budki jak już będą pisklaki. Teraz jedna z samiczek zaczyna przygotowywać budkę do lęgu.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
W zależności od pomieszczenia w jakim przebywają papużki. jeśli jest to duża przestrzenna woliera to dodaj dwie lub więcej budki (tak aby było więcej budek niż par bo będą toczyć wojnę o budkę) ale jeśli to klatka to jak zostawisz wszystkie razem to nie obędzie sie bez "strat"
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
GALUS88 pisze:mam klatke dosyc sporą gł. 33 szer. 52 a wys. 75
GALUS88, ja pisałem o przestrzennej wolierze takiej ok.3m x 4m

Ty masz klatkę na max parkę falistych a zabudowanie budki to tylko na zewnątrz klatki wchodzi w gre.